ŠTEVILNE PROSLAVE OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

Sreda, 07. februar 2018

Ustanove na Idrijskem, ki delujejo na področju kulture, dediščine in izobraževanja, danes in jutri pripravljajo različne dogodke v počastitev slovenskega kulturnega praznika.
Jutri, na praznični dan, Mestni muzej Idrija ponuja prost vstop za obiskovalce razstav na gradu Gewerkenegg in Cerkljanskega muzeja, najmlajšim pa popoldne v Cerkljanskem muzeju pripravljajo tudi pustno ustvarjalno delavnico.
V kulturni dvorani v Črnem Vrhu pa se nocoj obeta glasbeni dogodek. Ob zaključku zborovodske šole in v počastitev slovenskega kulturnega praznika bodo na skupnem koncertu zapeli štirje zbori z Idrijskega in Cerkljanskega: MoPZ Pobje Črni Vrh, ŽePZ Cerklanke iz Cerknega, ŽePZ Tice Spodnja Idrija in Idrijski oktet.
»Prijatelji so kot zvezde. Čeprav jih včasih ne vidiš, veš, da so,« pa je misel, s katero so prireditev ob kulturnem prazniku skupaj oblikovali učenci in učitelji idrijske osnovne in glasbene šole. Dopoldne bodo kulturni dogodek, ki se posveča slovenskim pisateljem in skladateljem, izvedli za učence idrijske osnovne šole, zvečer pa še za najširšo javnost.
Učenci in učitelji Osnovne šole Črni Vrh pa danes dopoldne proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku pripravljajo v šolski telovadnici. Kulturni dogodek in priložnostno razstavo, ki so jo postavili v prostorih šole pa posvečajo tudi nedavno preminulemu črnovrškemu rojaku Ivanu Bizjaku, pisatelju, pesniku, založniku, šolniku, soustanovitelju bralne značke, ustanovitelju Vesele šole in Schwentnerjevemu nagrajencu. Sicer pa bodo različne kulturne dogodke v počastitev jutrišnjega kulturnega praznika pripravile tudi  nekatere druge kulturne ni izobraževalne ustanove na Idrijskem.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
12°C / 21°C
ponedeljek
01.06.2020
9°C / 28°C