OJTAJOTA - PREDAVANJE S PRIKAZOM

Petek, 12. januar 2018
Vse kaže, da se bo v Baru pr Gabrijelu v Cerknem tudi letos odvila sezona raznovrstnih in zanimivih predavanj. Jutrišnji gost bo Klemen Košir, neodvisni avtor in samozaložnik, ki se skozi življenje prebija s pisanjem, kuhanjem in izdajanjem knjig. Njegova dela so vezana predvsem na kulturo prehranjevanja. V zadnjem času je namreč zanimanje za lokalno kulinariko in njene sodobnejše interpretacije vse večje. Klemen Košir je na knjižne police postavil že šest knjig, zadnjo OJTAJOTA novembra lani, slednjo pa bo predstavil tudi na predavanju o kislem zelju in repi jutri ob 10-ti uri. O njej avtor pravi, da zares skrbi za ohranjanje dediščine, saj je informacije zbiral od ljudi na terenu. V delu namreč ne gre zgolj za recepte jedi iz zelja, repe in ohrovta, saj je v njej razbrati tudi delček nekdanjega življenja na podeželju in kot pravi sam avtor, prav v teh detajlih vidi večjo kvaliteto kot v samih receptih. Ob pisanju knjige je opravil preko 60 intervjujev, predvsem na področju SZ Slovenije in prav s tem delom se bo ohranilo ustno izročilo. Poleg predstavitve dela in kuhe enega izmed receptov na jutrišnjem dogodku, si bodo lahko udeleženci predavanja tokrat pripravili tudi kozarec zelja za kisanje. Mojca Mavri

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

petek
19.04.2024
1°C / 16°C
sobota
20.04.2024
5°C / 17°C
nedelja
21.04.2024
1°C / 16°C