PROGRAM SVETOVALNICE ZA PSIHOLOŠKO SVETOVANJE TUDI V IDRIJI

Četrtek, 07. december 2017

Potem ko je program svetovalnice za psihološko svetovanje posameznikom, parom in družinam že zaživel v devetih večjih slovenskih mestih, je te dni začel delovati tudi v Idriji. Omogoča brezplačno individualno ali skupinsko obravnavo polnoletnim osebam, ki doživljajo čustvene stiske in jih sami ne obvladujejo več, zato potrebujejo strokovno pomoč. Namenjen je podpori pri razreševanju akutne stiske, razbremenitvi posameznika in njegovih bližnjih ter usmerjanju človeka k iskanju ustreznih načinov reševanja problema. Kadar nam življenje prinese velike stiske ali krize, je pomembno, da o njih spregovorimo z nekom, ki ima strokovno znanje in izkušnje, kako pomagati in podpreti človeka v stiski ter zagotavlja zaupnost, spoštljivost in razumevanje.
Program svetovalnic podpira ministrstvo za zdravje, za obisk ne potrebujete napotnice ali kartice zdravstvenega zavarovanja, svetovanje pa ni namenjeno zdravljenju ali dolgotrajno psihoterapevtski obravnavi, temveč zlasti strokovni pomoči v akutni stiski.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
16.12.2018
-6°C / 5°C
ponedeljek
17.12.2018
0°C / 7°C
torek
18.12.2018
-3°C / 10°C