PREVZEM JE BIL USPEŠEN, A SEDAJ JE POTREBNO ZAČET DELAT!

Torek, 17. oktober 2017

Marjan Batagelj, predsednik uprave družbe Postojnska jama, je na včerajšnji novinarski konferenci v Postojni predstavil kronološki potek postopka odkupa delnic družbe Certa Holding, v katerem je družba Postojnska jama postala 49,13 odstotni lastnik delnic te družbe. Spregovoril pa je tudi o nasprotovanju, zavajanjih in neresnicah civilne iniciative Ozaveščena Cerkljanska, s katerimi se je v času odkupa moral soočati.

Kot je Batagelj uvodoma poudaril, je bil prevzem cerkljanske Certe Holding težak, z rezultati pa je zelo zadovoljen, saj mu je zaupala polovica malih delničarjev. Zagotovil je, da ljudi, ki so mu s tem izrazili svoje zaupanje, ne bo razočaral. Cerkljanskemu in Idrijskemu je ponudil poslovno-razvojni model, ki ni bil narejen zato, da bi bil všečen, ampak da bi na osnovi izvrstnih izkušenj, ki jih je ta model dal pri vodenju družbe Postojnska jama, prinesel nov razvoj tudi na Cerkljansko in z njim povezano Idrijsko. Izpostavlja, da imata območji izjemen, a žal preslabo izkoriščen potencial, kot so hotel, smučišče, terme, izjemna naravna in kulturna bogastva, Unescova dediščina v Idriji. Hotel čaka temeljita prenova, terme želi razširili s potrebnimi servisnimi storitvami, trgovino bi selili iz hotelskih prostorov, priložnosti vidi v učinkovitejših povezovanjih, sinergiji glede na goste, ki obiščejo Postojnsko jamo, v učinkovitejšem marketingu, poslovni in organizacijski logistiki.

Največji potencial pa so, tako Batagelj, ljudje na Cerkljanskem, ki jih odlikujejo pridnost, predanost in poštenost ter navezanost na to, kar so ustvarili, zlasti na ETO, kar pa so znali, kot je poudaril Batagelj, v civilni iniciativi Ozaveščena Cerkljanska izkoristiti za objavljanje neresnic na družbenih omrežjih in pozivanje ljudi, naj ne prodajo delnic, posamezniki iz njihovih vrst pa so jih kupovali po enakih cenah, za katere so sicer v javnosti zatrjevali, da so bistveno prenizke, niso pa objavili nasprotne ponudbe ali predstavili svojega razvojnega programa za Cerkljansko.

Na skupščini holdinga, ki bo konec meseca, ima Batagelj zaradi zastarelega statuta navkljub polovičnemu lastništvu zgolj 10 odstotkov glasovalnih pravic. »Marsikdo delnic ni prodal tudi zato, ker verjame v našo vizijo, da bomo dober skrbnik njegovih delnic. Lahko nam dajo pooblastila, da to udejanjimo. To je ključen dejavnik, saj lahko grem na skupščino le s tem, kar ljudje hočejo, je še poudaril Batagelj. Na vprašanje, ali na skupščini pričakuje kakšne večje težave, pa je odgovoril:

---------------

izjava Marjan Batagelj

---------------

Daljšemu pogovoru z Batageljem boste lahko prisluhnili v jutrijšnji oddaji V središču.


Metka Rupnik

izjava Marjan Batagelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.01.2022
-2°C / 13°C
torek
18.01.2022
-3°C / 11°C
sreda
19.01.2022
-3°C / 13°C