HIDRIA IN ORCHID INTERNATIONAL V STRATEŠKEM ZAVEZNIŠTVU

Petek, 06. oktober 2017

Med 3. in 5. oktobrom je v Chichagu v ZDA potekal sejem CWIEME, najpomembnejši sejemski dogodek za področje lamel oziroma komponent elektroindustrije, kjer se predstavljajo in poslovno srečujejo proizvajalci komponent v tej industrijski branži. V okviru sejemskega dogodka je korporacija Hidria z ameriškim podjetjem Orchid International sklenila globalno zavezništvo za proizvodnjo ključnih komponent za visoko zmogljive elektromotorje, vključno z izdelavo rotorjev in statorjev ter jeder za motorje na področju zelene mobilnosti.
Vedno več držav se s ciljem zmanjševanja visokih stroškov energije in onesnaževanja okolja odloča za inovativne zelene rešitve, kamor sodi tudi razvoj električnih vozil oziroma rešitev za elektromobilnost. Tu ZDA kot ogromno tržišče igra pomembno vlogo. Z namenom krepitve te pobude sta korporacija Hidria in družba Orchid Internatiuonal sklebnila globalno partnerstvo, ki  podjetjema omogoča, da povečata svoj globalno prisotnost ter razširita svoj doseg in možnosti za zagotavljanje najboljših rešitev kupcem na svetovnih trgih. Hidria s tem zavezništvom krepi svoj položaj na severnoameriškem trgu, Orchid International pa še dodatno utrjuje svojo prisotnost na globalni ravni. Ameriško podjetje je namreč vodilno podjetje na severnoameriškem trgu za proizvodnjo lamel iz elektropločevine, elektromotorje in jedra za generatorje ter transformatorske naprave. Hidria pa je globalno vodilno podjetje na področju načrtovanja in izdelave lamel iz elektropločevine in jeder motorjev, s petimi proizvodnimi obrati v Sloveniji, Nemčiji in na Madžarskem.  Obe podjetji pričakujeta opazen porast prodaje svojih visoko kakovostnih rešitev in izdelkov na področju elektromotorjev, ki bodo predstavljali pomemben prispevek k zeleni mobilnosti prihodnosti.
Boštjan Bratuš, član poslovodnega odbora Hidrie, ki družbo predstavlja na sejmu v ZDA.
-----------
izjava Boštjan Bratuš
-------------
Hidriine tehnološko napredne in inovativne izdelke in rešitve že sedaj kupujejo svetovno uveljavljene znamke. Kot globalno podjetje ima Hidria številne obstoječe stranke, ki si želijo, da bi jih po vsem svetu servisirala in proizvajala komponente za njihove naprave, vključno s severnoameriškim trgom. Z zavezništvom bo to zdaj bistveno bolj učinkovito, saj korporacija v ZDA vzpostavlja tako lokalno logistiko kot tudi proizvodnjo.

Metka Rupnik
 

izjava Boštjan Bratuš

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C