ZA SKUPEN UNESCO LOGOTIP IDRIJE IN ALMADENA

Ponedeljek, 17. julij 2017

Mednarodni koordinaciji komite za Unescovo dediščino “Dediščina živega srebra. Almadén in Idrija” ponovno vabi študente k natečaju za oblikovanje skupnega grafičnega znaka – logotipa Unescove dediščine obeh mest, saj je natečajna komisija sklenila, da rok za oddajo predlogov podaljša do 31. avgusta letos. 

Komisija pričakuje predloge, ki bodo uporabni kot sredstvo vizualne komunikacije in bodo hkrati predstavljali identiteto in vrednost te skupne dediščine na seznamu Unesca. Natečaj je namenjen vsem študentom študijskih programov držav Evropske unije in se je pričel z objavo natečajnega vabila na spletnih straneh obeh mest – Idrije in Almadena, zaključil pa se bo konec avgusta. Predloge oziroma ideje skupnega znaka Unesco dediščine obeh mest v največ sedmih različicah, ki jih bodo udeleženci opremili s šiframi, bo pregledala in ocenila mednarodna komisija, ki jo bodo sestavljali predstavniki obeh mest, ugledni španski arhitekt ter predstavniki španske in slovenske univerze. Komisija bo upoštevala tako nove kot tudi že prispele predloge, ki bodo uporabni kot sredstvo vizualne komunikacije in bodo hkrati predstavili identiteto in vrednost UNESCO dediščine. 

Najbolje ocenjeni predlogi bodo nagrajeni z denarno nagrado od 200 evrov za tretje, 300 za drugo in 500 evrov za zmagovalno delo natečaja.   


Metka Rupnik 


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
22.05.2022
11°C / 29°C
ponedeljek
23.05.2022
14°C / 30°C
torek
24.05.2022
17°C / 29°C