PRAVOČASEN PREGLED USTNE VOTLINE VAM LAHKO REŠI ŽIVLJENJE

Četrtek, 18. maj 2017

Slovenski zobozdravniki so se letos zopet povezali v preventivni akciji Pravočasen pregled ustne votline vam lahko reši življenje. V mesecu maju bodo tako izvajali brezplačne preventivne preglede s ciljem zgodnjega odkrivanja raka v ustni votlini.


Rak v ustni votlini je v Sloveniji po pogostosti na osmem mestu, vsako leto pa je odkritih okoli 250 novih bolnikov. Če je odkrit in zdravljen v zgodnji fazi, ima visok odstotek ozdravljenja, prav zato je preventiva izjemno pomembna.


Kako sam pregled poteka in kako se lahko nanj naročimo, pa pojasnjuje dr. Vika Vodovnik.


Izjava: Vika Vodovnik


Na območju severne Primorske se bodo brezplačni pregledi izvajali v Tolminu, v ordinaciji dr. Bojane Kavčič Fortunat in Dejana Žagarja, v Kobaridu bodo preglede izvajali dr. Željko Kebat, dr. Hrvoje Korošec in dr. Vika Vodovnik, Bovcu pa dr. Sanda Lah Kravanja in dr. Irena Srebrnič. V Cerknem se akciji pridružujeta zobozdravnici dr. Melita Gantar in dr. Vesna Vončina, v Idriji pa lahko obiščete dr. Gordano Ban Friščić, dr. Marjano Karčnik, dr. Narcisa Miteva, dr. Sašo Dakskobler Kacin in dr. Tjašo Križaj.


Vse podrobnejše informacije, termini pregledov in kontakti za naročanje so dostopni na spletni strani zdravniške zbornice.Matej Kavčič

 

Izjava: dr. Vika Vodovnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C