SPODNJA IDRIJA MED NAJLEPÅ IMI KRAJI

Četrtek, 30. oktober 2008

Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma. To je temeljni smisel in dolgoročno sporočilo državnega projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna. Zato turistična društva in zveze z vse bolj zavzetim sodelovanjem občin, podjetij in mnogih organizacij in strokovnih institucij uresničujejo vrsto programov na tem področju. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.
Turistična zveza Slovenije je te dni v 15 kategorijah objavila seznam letošnjih nagrajencev v akciji »Moja dežela lepa in gostoljubna«, med manjšimi kraji pa se je na 3. mesto, za Cerkljami na Gorenjskem in Ljutomerom, uvrstila Spodnja Idrija:

izjava Simona Golja Kosmač

... je ob novici, da se je Spodnja Idrija v letošnjem projektu Turistične zveze Slovenija »Moja dežela -lepa in gostoljubna« med manjšimi kraji uvrstila na 3. mesto, povedala Simona Golja Kosmač, predsednica Turističnega društva »Fara«.
Priznanja bodo najboljšim podelili 15. novembra v Žalcu, pristojni na spodnjeidrijski krajevni skupnosti in idrijski občini pa se zaenkrat še dogovarjajo kdo bo iz rok podeljevalcev sprejel priznanje -predstavnik idrijske občinske uprave ali spodnjeidrijske krajevne skupnosti.
Dodajmo še, da so med večjimi mesti najbolje ocenjeni Koper, Velenje in Novo mesto, med srednjimi pa Slovenske Konjice, Nova Gorica in Slovenj Gradec. Med drugimi kraji je slavil Verzdenec iz občine Horjul, med vrtci pa vrtec Vipava.

Maja Filipič

izjava Simona Golja Kosmač

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
12°C / 21°C
ponedeljek
01.06.2020
9°C / 28°C