"LUČKE" PONOVNO NAPOLNILE DVORANO OSNOVNE ŠOLE CERKNO

Nedelja, 26. februar 2017

V prostorih Osnovne šole Cerkno, ki skupaj z ravnateljem že vrsto let odpira vrat »lučkam«, je sinoči potekal tradicionalni dobrodelni koncert cerkljanskega gibanja Vera in luč. Skupina, ki združuje osebe z motnjami v duševnem razvoju, njihove starše in prijatelje, predvsem pa mlade, v Cerknem deluje že od leta 2000, skupaj si pomagajo in spoznavajo darove svojih otrok. Vera in luč Cerkno je pravzaprav skupina, ki skrbi za enkrat mesečno popestritev popoldneva ljudem s posebnimi potrebami, jim omogoči delavnice, letovanja in izlete.
Lučke cenijo majhne pozornosti in nas večkrat spomnijo na to, da niso pomembne materialne dobrine, ampak, da je sreča v nas samih, v tem, da imaš nekoga rad. Tudi zato že 13 let v organizaciji gibanja poteka tudi dobrodelni koncert.Prijaznemu vabilu lučk, da nastopijo na včerajšnjem koncertu, so se odzvali pevka Petra Hvala, Moška vokalna skupina Cerkljanski zven, ki ga vodi Eva Lahajnar, Ženski pevski zbor Tice z zborovodkinjo Vanjo Lampič, Folklorna skupina Ivan Laharnar – Planota, Oktet Simon Gregorčič pod umetniškim vodstvom Mateja Kavčiča in Gianni Rijavec. Janko Mlakar pa je kot nepogrešljivi del gibanja Vera in luč v Cerknem občinstvu večer polepšal z izbranim uvodnim pozdravom.


Veseli dejstvo, da je tako kot nastopajočih tudi poslušalcev dobrodelnega koncerta iz leta v leto več, za gibanje Vera in luč v Cerknem pa so sinoči zbrali kar 1528 evrov.Maja F. Trpin

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
05.04.2020
4°C / 21°C
ponedeljek
06.04.2020
7°C / 22°C
torek
07.04.2020
4°C / 22°C