IDRIJSKE SREDNJEŠOLSKE EKIPE POBRALE TRI NAJBOLJŠA MESTA

Nedelja, 22. januar 2017

Idrija je gostila 28. državno tekmovanje Mladina in gore, ki so ga organizirali Planinsko društvo Idrija, idrijska osnovna šola, Planinska zveza Slovenije in Zavod za šport RS Planinca.

114 tekmovalcev, od tega 21 štiričlanskih osnovnošolskih in 15 dvočlanskih srednješolskih ekip je dopoldne merilo znanje pri testih iz planinskega znanja, pridobljenega na planinskih krožkih in med planinarjenjem. Šest najboljših ekip pa jevfinalnem kvizu odgovarjalo na vprašanja iz planinske šole, o Idrijsko-Cerkljanskem hribovju, uporabi defibrilatorja in mladinskem delu v planinski organizaciji, pokazati pa so morale tudi praktično znanje iz orientacije, prve pomoči in splošnega planinstva.

Med osnovnošolci so zmagali „Obriti orli“ iz Trzina, kjer bodo naslednje leto gostili tekmovanje, druga je bila ekipa „Mount M.U.N.T.“ Iz Črnuč, tretji pa „Pretkani gamsi“ z Bleda. Pohvaliti velja tudi mlade ekipe idrijske, spodnjeidrijske in črnovrške osnovne šole, ki so tokrat na tekmovanju nastopile prvič.

Med srednješolci, kjer je sodelovalo 15 dvočlanskih ekip, pa so vsa tri mesta zasedle domače ekipe Planinskega društva Idrija, ki so jih sestavljali sami izkušeni, zmagovalni člani iz prejšnjih tekmovanj. Na prvo mesto se je zavihtela ekipa „Gorske zjale“ v sestavi Barbare Čibej in Klare Kavčič, na drugo „Planinski muhi“ Ana Petkovšek in Luka Jesenko (sicer lanskoletna zmagovalca v srednješolski kategoriji) in na tretje „Dva strašna majstra“ Andrej Erjavec in Jošt Rovtar. „Diagonalista“ Timotej Tušar in Mitja Jeram pa sta na 5. mestu lepo zaokrožila slavje domačih ekip. Najboljše ekipe so bile nagrajene s taborom v Planinskem učnem središču Bavšica oziroma vikend paketom v različnih planinskih kočah, pokali in medaljami, vsi sodelujoči pa s praktičnimi nagradami.

Na uvodni kulturni prireditvi so tekmovalce pozdravili predsednik PD Idrija Nace Breitenberger, idrijski župan Bojan Sever, predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik,načelnica Mladinske komisije PZS Barbara Bajcer in načelnica mladinskega odseka PD Idrija Katarina Bončina, ter predsednik Meddruštvenega odbora planinskih društev Posočja Gregor Rupnik, Obiskala pa jih je tudi skrita gostja - gorska kolesarska Tanja Žakelj.


Metka Rupnik
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C