NOVA KNJIGA MILENE MIKLAVČIČ

Petek, 17. oktober 2008

Nocoj ob 19.30. bo Milena Miklavčič v Galeriji DPD Svoboda Žiri predstavila svojo novo knjigo, namenjeno mladim, z naslovom Pika na B. Milena Miklavčič sama zase pravi, da je odraščala v času, ko so bile važnejše druge stvari kot pisanje: gradnja hiše, pomoč dedu na kmetiji in služba. Njeno otroštvo so zaznamovala hrepenenja in neizpolnjene želje. Že v prvih razredih OÅ  v Žireh je pisala za Dnevnikovo Mlado njivo. Po končani osnovni šoli se je vpisala na Pedagoško gimnazijo v Ljubljani. Danes je zaposlena v žirovski Gorenjski banki, sodeluje pri oddaji Pomagajmo si na TV Slovenija, dela za Gorenjski glas, Žirovski občasnik, Utrip, Idrijske novice in Radio Sora. Med bralci Gorenjskega glasa je prav gotovo najbolj poznana po pisanju Usod, ki jih piše že od leta 1992. Je pa tudi gospodinja in predvsem mati štirih otrok. Njeno življenje je zaznamovala boleča izguba sina.

Izpod njenega peresa poznamo že kar nekaj del: knjigo pravljic Abeceda iz Zakajčkove ulice, ki je izšla leta 1995, Usode so izšle leta 2003, še ena knjiga pravljic iz leta 2006 Pri hrastu na levo, zadnja, prav tako letošnja nosi naslov Blaž in čriček Matiček. Tik pred javno predstavitvijo je tudi zadnja, mladinska, Pika na B. Milena Miklavčič o že peti knjigi takole pravi:

Milena Miklavcic1


In še o tem, kaj je bistvo, ki ga skozi zgodbo prinaša Pika na B:

Milena Miklavcic1


Na predstavitvi knjige v Galeriji DPD Svoboda Žiri bodo nocoj sodelovali še Renata Miklavčič, pianist Blaž Jurjevčič in Romana Kranjčan.

 


Damjana Peternelj

Foto: MMC RTV SLO

Milena Miklavčič 1
Milena Miklavčič2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
13.07.2020
13°C / 27°C
torek
14.07.2020
12°C / 28°C
sreda
15.07.2020
14°C / 28°C