ZD IDRIJA PREDSTAVLJA POKLICE V ZDRAVSTVU

Torek, 11. oktober 2016

V Zdravstvenem domu Idrija se vsako leto trudijo približati zdravstvene poklice tistim učencem in učenkam, ki se v posameznem šolskem letu odločajo o svoji poklicini poti. S tem nadaljujejo tudi v letošnjem šolskem letu.

Čeprav se je šolsko leto šele dobro začelo, se učenci in učenke 9. razredov osnovnih šol počasi že odločajo, kakšen poklic si bodo izbrali za življenje. Med tako imenovane »poklice prihodnosti« sodijo tudi poklici s področja zdravstva in zdravstvene nege. V ZD Idrija se trudijo z različnimi predstavitvami za osnovne šole za poklice v zdravstvu navdušiti čim več mladih. Tako so v začetku oktobra učenkam 9. razreda Osnovne šole Cerkno skozi različne zdravstvene poklice predstavili delo Zdravstvenega doma Idrija. Poklici v zdravstvu zahtevajo izjemno predanost delu, osebje je izpostavljeno napornim urnikom, delo pa terja vseživljenjsko izobraževanje. Učenke Osnovne šole Cerkno so si ob obisku ZD Idrija v nadaljevanju ogledale, kako poteka delo v fizioterapiji, v RTG kabinetu, svoj obisk pa zaključile s predstavitvijo dela reševalne službe.

Ekipa ZD Idrija, ki sta jo sestavljala vodja reševalna službe in diplomirani zdravstvenik, je sodelovala tudi na tehniškem dnevu OŠ Črni Vrh nad Idrijo. Učenci so skozi različne delavnice spoznavali promet, v katerega je vključena tudi reševalna ekipa ZD Idrija.

Tudi tovrstne predstavitve lahko pripomorejo za poklice zdravstva navdušiti učence, ki se za »poklice prihodnosti« šele odločajo.


Metka Rupnik (po PR ZD)
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
02.06.2020
11°C / 27°C
sreda
03.06.2020
12°C / 26°C
četrtek
04.06.2020
12°C / 25°C