KULTURNI DRUŠTVO NIT Z UMETNOSTJO TKE VEZI MED POSOčJEM IN ZAMEJSTVOM

Četrtek, 23. junij 2016

Kulturno društvo NIT s svojimi aktivnostmi sega na različna področja umetnosti, ki povezujejo ustvarjalne ljudi iz Posočja in zamejstva. Prav v tem času je društvo pripravilo dva dogodka, ki bosta obogatila vzdušje prazničnega konca tedna, ki ga bo v Kobaridu zaznamoval tudi Kobariški sejem.


Nastanek društva datira v leto 2010, kot v nadaljevanju pove članica Ina Strgar.


Izjava: Ina Strgar 1


Prav na likovnem in literarnem področju člani društva najbolj pogosto prepletajo svoje niti. V Zeleni hiši v Kobaridu so tako v juniju postavili na ogled slikarsko razstavo dveh svojih članov. Ivo Manfreda in Ivo Uršič se v galerijskem prostoru predstavljata s slikarsko razstavo Krajina. Oba umetnika pred gledalčevo oko postavljata predvsem krajinske prizore iz širšega območja Kobariške, ki sta jih ustvarila v različnih tehnikah. Razstava je na ogled do konca meseca junija,


Drugi dogodek, bolj literarne narave, pa bo potekal jutri v vasici Jevšček, kjer je društvo sklenilo vdahniti vsebino Nježni hiši. Ina Stergar.


Izjava: Ina Strgar 2


Slovenske in beneške pravljice bodo tako na podstrešju te hiše, ki jo je Občina Kobarid obnovila in pri tem ohranila njeno prvobitno podobo, zaživele ob 18. uri. Sledilo pa bo družabno srečanje s kresovanjem pod Ručnovko.Matej Kavčič

Na fotografiji: Utrinki iz odprtja razstave Krajina v Zeleni hiši v Kobaridu (Foto: Nataša Hvala Ivančič)

 

Izjava: Ina Strgar 1
Izjava: Ina Strgar 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C