DEŽ JE "VESOLJE" PREGNAL POD STREHO

Nedelja, 12. junij 2016

"Godba gre v vesolje" so glasbeniki cerkljanskega pihalnega orkestra tokrat naslovili svoj redni poletni koncert, ki so ga sinoči izpeljali v dvorani Osnovne šole Cerkno. Ime so si izposodili po skladbi Roka Goloba, ki je bila tudi del njihovega repertoarja, k sodelovanju pa so pritegnili več domačih društev: Ženski pevski zbor Cerklanke, Moški pevski zbor Zven, Kulturno društvo Cerkno in Turistično društvo Reka, bolj poznanega po imenu Divje Babe. O multikulturnem dogodku je tokrat res odločalo vesolje, oziroma tisti del, ki je najbližji našemu planetu. Predstava je bila skrbno načrtovana v okolju pod milim nebom, a so jo bili organizatorji prisiljeni prestaviti v tradicionalno pretesno dvorano Osnovne šole Cerkno. Poslušalci so bili s slišanim izjemno zadovoljni, ustvarjalci tudi -z grenkim priokusom, da je spektakel pod milim nebom odplaknil dež.

Zahtevne skladbe, kot je zahtevna igra zvezd, so godbeniki in pevci pod vodstvom Andreja Zupana prav imenitno predstavili zvesti publiki. Med drugim smo slišali dela Holsta, Vangelisa in drugih znanih avtorjev.  Dovolj melodij za uglajena ušesa in dovolj »odbito« za tiste, ki dihajo v ritmu domačih planetov in na milijone svetlobnih let oddaljenih zvezd.

Morda se bo našla priložnost za ponovitev v okolju, ki je bilo sprva načrtovano. Pustimo se presenetiti.

 

Ivan Seljak

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
10°C / 27°C
ponedeljek
27.05.2024
13°C / 28°C