ZDRAVJE SE ZAčNE žE ZJUTRAJ

Nedelja, 15. maj 2016

Zdravstveni dom Idrija ob podpori Koncerna Kolektor že nekaj let pripravlja osrednjo promocijsko prireditev Dan zdravja, ki je namenjena promociji zdravja in spodbujanju zdravega življenjskega sloga vseh generacij. Tema letošnje prireditev je bila »Zdravje se začne že zjutraj«.

Vsako leto je k izvedbi Dneva zdravja pristopilo več organizacij in društev, letos, ob 10. obletnici, pa so se organizatorji odločili, da prireditev pripravijo v Cerknem, zaradi slabšega vremena je ta potekala v prostorih OÅ  Cerkno.

Poleg stalnih, sodelujočih partnerjev v projektu -to so OÅ  Cerkno, OÅ  Spodnja Idrija, OÅ  Idrija, Vrtec Idrija, Idrijsko-cerkljanska razvojna agencija, Koncern Kolektor, Varstveno delovni center Idrija, so se v izvedbo projekta letos aktivno vključili tudi Vrtec Cerkno, Občina Cerkno, Center šolskih in obšolskih dejavnosti Cerkno, KUD Cerkno, Društvo prijateljev mladine Cerkno, Društvo Azimut Cerkno, Društvo slepih in slabovidnih, Lekarna Ljubljana. V prostorih šole je tako že zjutraj zaživela tržnica lokalnih izdelkov in pridelkov.

Navkljub slabemu vremenu, se je povabilu odzvalo nemalo ljudi. K meritvam krvnega sladkorja, holesterola in krvnega tlaka, ki so jih izvajali sodelavci ZD, je pristopilo kar 120 ljudi. Organizatorji so izvedli tudi dva testa hoje. Bogat je bil tudi kulturni program, ki so ga izvedli »Ježki« iz Vrtca Cerkno, pevski zbor OÅ  Idrija, KUD Cerkno z zanimivo točko na temo zdravja in glasbeniki, povezovali pa učenci OÅ  Cerkno.

Obiskovalci so si lahko v živo ogledali uro pilatesa, ki jo je pripravila Ana Bogataj. Med številnimi novostmi, med katerimi je bila osrednja ta, da je prireditev ob 10. obletnici potekala v Cerknem, so bile številne delavnice in animacije za otroke. Na prireditvi se je v Cerknem organizirano zbralo tudi 60 otrok iz OÅ  Idrija in Spodnja Idrija, ki so se udeležili različnih delavnic. Te so zanje pripravili na OÅ  Cerkno in orientacisti OK Azimut Cerkno in sodelavci Večnamenskega centra Cerkno. Za najmlajše je bilo poskrbljeno z delavnico "Pozdravi svojega pliška”, v kateri sta sodelovala ZD Idrija in Vrtec Cerkno.

Dodajmo še, da so v ZD Idrija tudi letos skupaj z Vrtcem Idrija pripravili razstavo izdelkov, ki so jih na temo dneva zdravja pripravili najmlajši. Na ogled bo v prostorih ZD Idrija -od vhoda do 2. nadstropja vse do poletja 2016.

Navkljub dejstvu, da je letošnji 10. Dan zdravja potekal v Cerknem, organizatorji obljubljajo, da bodo iskali nove ideje. Prireditev bo prihodnje leto potekala v Idriji, v Cerkno pa se ponovno vrnejo v kratkem.


Maja Filipič Trpin

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
01.06.2020
11°C / 27°C
torek
02.06.2020
12°C / 26°C
sreda
03.06.2020
11°C / 27°C