POLJÅ AK SE VRAČA V DUHU OSVOBODILNE FRONTE

Petek, 29. april 2016

NOVICA Zvezo skupin za narodno državoKot smo pred kratkim že omenjali, se na politično sceno vrača Marjan Poljšak, večletni ajdovski župan, ki je bil poražen na zadnjih županskih volitvah. V Ajdovščini je namreč prav na dan, ko smo nekoč praznovali Osvobodilno fronto, ustanovil njeno moderno različico - Zvezo skupin za narodno državo.

"Zasnove mojih zamisli politične organizacije za narodno politiko, oblike in vsebine so podobne Osvobodilni fronti", je zamisel za ustanovitev zveze pojasnil Poljšak. Organizacija je nujno potrebna za sedanji ter prihodnji obstoj slovenskega naroda, je prepričan- "Zvezo ustanavljam zato, ker se za to čutim dolžnega, ker imam v genih ter v krvi močan nagon za obrambo naroda," je pojasnil.

Trenutno zvezo podpira le domača skupina Vstala Primorska, ki jo vodi Vilko Brus, sicer tudi občinski svetnik občine Ajdovščina. Pričakuje pa, da se mu bo kmalu pridružilo še več somišljenikov, ki so pripravljeni ukrepati -izboljševati stanje, v katerem Slovenija je.


POSNETEK


Sokrajani Poljšaka so za zdaj glede njegovega ponovnega političnega angažmaja nekoliko zadržani, saj menijo, da brez močne podpore, ki je zdaj še nima, ne bo uspel, nekateri pa tudi menijo, da je njegov politični čas že mimo. Sam se s tem ne strinja, verjame tudi, da bo kmalu pridobil "soborce". Pravi, da se bo zavzemal za spremembo družbenega reda, za samostojnost Slovenije v pravem pomenu besede, z zvezo bo opozarjal in deloval proti krivicam, nepravičnostim, lobijem, lopovščini in mrežam.


Ivan Seljak

 

Vilko Brus

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
01.12.2020
-1°C / 8°C
sreda
02.12.2020
2°C / 4°C
četrtek
03.12.2020
1°C / 6°C