PODELITEV NAGRAD MATURANTOM GIMNAZIJE TOLMIN

Četrtek, 17. september 2015

Na Gimnaziji Tolmin so včeraj dopoldne podelili priznanja in spričevala maturantom 2015. Zbrane sta nagovorila ravnateljica Branka Hrast Debeljak ter predsednik sveta Gimnazije Tolmin Radko Carli.


Na Gimnaziji Tolmin je letos maturo prvič opravljalo 56 kandidatov. Uspešnih jih je bilo 53, kar pomeni skoraj 95 odstotni uspeh. V vsakem od zadnjih nekaj let je Gimnazija Tolmin dobila tudi nekaj zlatih maturantov, ki so dosegli vsaj 30 točk. Na podelitvi prejmejo uro iz posoškega kamna. V letošnji generaciji so bile zlate maturantke Mojca Grižnik, Julija Herman, Blažka Å turm, Ines Sovdat in Nika Kaplja. Od njih je najvišje možno število točk, 34, dosegla samo Nika. Nas je zanimalo, kako zdaj vidi svoje šolanje na tolminski gimnaziji.


Izjava: Nika Kaplja 1


ÄŒe si je kdo mislil, da ni imela treme pred maturo, se je zmotil.


Izjava: Nika Kaplja 2


Nika bo že čez nekaj dni pričela dvopredmetni študij angleščine in španščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani.


Povejmo še, da je odličen uspeh v četrtem letniku doseglo 11 dijakov. Na podelitvi so prejeli knjižno nagrado. V nadaljevanju so maturantje prejeli še priznanja za posebne dosežke in večletna sodelovanja na različnih področjih ter pohvale.


Kulturni program dogodka so oblikovale pevke priložnostnega pevskega zbora pod vodstvom Barbare Kovačič, člani gledališke skupine Zvonko, violončelistka Urša Å trancar in pianistka Dunja Bajt, videli pa smo lahko tudi filma obeh razredov maturantov ter slikovni mozaik nekaterih trenutkov iz njihovega šolanja na tolminski gimnaziji.


Erik Vrčon

 

Izjava: Nika Kaplja 1
Izjava: Nika Kaplja 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C