KOBARIŠKA HUMANITARNA ODPRAVA V NEPAL

Četrtek, 13. avgust 2015

Da čut za sočloveka, kljub časom, ki takim vrlinam očitno niso naklonjeni, še ni izumrl, kaže namera skupine iz Kobariške, ki se je odločila odpotovati na humanitarno odpravo v Nepal, kjer želi tamkajšnjemu prebivalstvu, ki ga je prizadel katastrofalen potres pomagati pri obnovi in izgradnji domov.


Želja po odhodu v to azijsko državo je tlela že od lanskega leta, ko se je skupina znancev nameravala odpraviti v to državo na treking. Potem, ko so odhod prestavili za leto dni, pa je to območje letos prizadel katastrofalen potres, ki je namero ponovno postavil pod vprašaj. Takrat pa se je utrnila ideja ki je, kot pojasnjuje član skupine Miran Tonkli, dala njihovi prvotni zamisli čisto nov pomen in namen.


Izjava: Miran Tonkli 1


Skupina, ki trenutno šteje 16 potnikov se bo sredi meseca oktobra odpravila v samo jedro države, v vasico, ki se nahaja v epicentru potresa, kjer bodo s svojim znanjem in delom - vsi so namreč poklicno vezani na področje gradbeništva - prizadetim pomagali ponovno postaviti streho nad glavo. Miran Tonkli pojasnjuje, kako bo njihovo delo potekalo.


Izjava: Miran Tonkli 2


Dodajmo še to, da si bodo člani odprave stroške poti in nastanitve krili sami, za nakup gradbenega materiala pa zbirajo prostovoljne prispevke. Kdor bi želel darovati, lahko številko transakcijskega računa poišče na spletni strani društva Gamsi.


Daljšemu pogovoru na to temo boste lahko prisluhnili v naši nedeljski dopoldanski oddaji.


Matej Kavčič

 

Izjava: Miran Tonkli 1
Izjava: Miran Tonkli 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
27.02.2021
5°C / 17°C
nedelja
28.02.2021
2°C / 15°C
ponedeljek
01.03.2021
-1°C / 18°C