BUŠKI DAN OB PRAZNIKU OBčINE BOVEC

Ponedeljek, 06. julij 2015

Ob včerajšnjem godu sv. Urha, farnega zavetnika župnije je svoj praznik praznovala Občina Bovec.


Praznično dogajanje je že v petek zvečer uvedla otvoritev razstave sekcije slikarjev v Kulturnem domu, v vasi Soča pa so pripravili nogometni turnir.


V soboto, 4. julija je Turistično društvo Bovec v čast občinskemu prazniku organiziralo tradicionalno prireditev Buški dan, ki se je že zjutraj pričel s pohodom do bunkerja na Maljenku v organizaciji Turističnega društva Soča-Lepena, zatem pa je oživelo dogajanje na bovškem trgu, kjer so se obiskovalci lahko sprehodili med stojnicami lokalnih ponudnikov in prisluhnili predstavitvi projektne naloge Dobrodošli v deželi bovške ovce in bovškega sira« s podnaslovom Wca z Bca- Pastir za en dan, zmagovalke letošnjega tekmovanja Turizmu pomaga lastna glava.


V bovškem Kulturnem domu je v sobotnem popoldnevu potekala slavnostna seja na kateri so podelili občinska priznanja in nagrade. Letošnji prejemniki priznanj Občine Bovec so postali Ivo Knez, Karlo Kutin, Ivo Ivančič, Gregor Mavrič in Berta Ostan, plaketo pa so za dolgoletno aktivno delo na področju kulture podelili Zoranu Kašci in Občini Bruck an der Leitha za njeno spoštovanje zgodovinskega spomina na številne izseljence z Bovškega, ki so se tja zatekli pred 100 leti.

.

Pestro družabno dogajanje se je nadaljevalo na bovškem trgu z otvoritvijo Dama simultanke, ki je obeležila 30-letnico Dama kluba Bovec, večerni utrip je popestril še nastop Pihalnega orkestra Euritmia, kateremu je sledil še zabavni večer ob glasbi.


Praznično vzdušje v Bovcu pa je sklenila še nedeljska maša ob godu zavetnika župnije sv. Urha. Daroval jo je bisernomašnik, 89-letni Stanko Sivec, ki je bil dolga leta župnik v Bovcu.


Organizatorji so bili pozitivno presenečeni nad množičnim obiskom Buškega dne, ki so ga letos organizirali že 11-ič, kar predstavlja dobre obete za še eno tradicionalno prireditev, ki bo potekala v avgustu – ÄŒomparsko noč.Matej Kavčič

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
15°C / 26°C
sreda
23.05.2018
16°C / 23°C
četrtek
24.05.2018
14°C / 25°C