SANJSKA STROJA URESNIČENA

Četrtek, 11. junij 2015

Danes se s sklepnim dogodkom v Ljubljani zaključuje letošnji projekt MyMachine -Sanjski stroj, v katerem so sodelovali tudi malčki iz godoviške enote Vrtca Idrija in tretješolci idrijske osnovne šole.

MyMachine Slovenija, organizator projekta Sanjski stroj, je skupaj z Muzejem arhitekture in oblikovanja ob zaključku letošnjih projektnih aktivnosti na ljubljanskem gradu Fužine pripravil razstavo vseh inovativnih idej sanjskih strojev, ki so jih izumili in narisali otroci iz osnovnih šol in vrtcev, študenti naredili izbor in izdelali načrte, prototipe sanjskih strojev pa so izdelali dijaki.

Izbranih skoraj 100 otrok iz različnih slovenskih osnovnih šol in vrtcev, ki so risali svoje sanjske stroje, se danes udeležuje zaključnega dogodka na fužinskem gradu, med njimi tudi 30 tretješolcev iz idrijske osnovne šole in skupinica malčkov iz godoviškega vrtca.

Dva sanjska stroja otrok z Idrijskega sta bila namreč izbrana in sta bila v obliki prototipa tudi izdelana. To je dinozaver na daljinca, ki pobira igrače, ki so si ga skupaj zamislili in narisali otroci iz skupine Pikapolonice iz vrtca Idrija, enota Godovič, in magnetni avto na raketni pogon, ki ga je izumil Vid tušar, učenec 3. razreda idrijske osnovne šole. Po njihovih risbah dveh sanjskih strojev so načrte zrisali študenti Univerze v Novi Gorici, prototipe pa izdelali dijaki idrijske gimnazije.

Poleg omenjenih dveh sta bila za izvedebo izbrana tudi: sanjski stroj, ki na tla piše pravljice učenke in žoga, ki ne neha skakati, oba učenk OÅ  Savsko naselje.

Otroci si bodo na zaključnem dogodku na gradu Fužine danes ogledali razstavo o štirih sanjskih strojih, se družili na različnih ustvarjalnicah, za glasbeno popestritev pa bo poskrbel raper Trkaj.


Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C