DIJAKI GIMNAZIJE JURIJA VEGE USPEŠNO ZAčELI PROJEKT AIRNET

Nedelja, 26. april 2015
Na Gimnaziji Jurija Vege Idrija se je v šolskem letu 2014/15 pričel triletni mednarodni projekt AirNet. V Erasmus+ projektu sodelujejo dijaki stari od 14 do 18 let iz Sindelfingna, Dronfielda, Malage, Barcelone, Kouruja in Idrije. Dijaki raziskujejo tematiko zraka z vidika umetnosti, tehnike, naravoslovja in glasbe, pri čemer aktivno uporabljajo IKT tehnologijo. Glavni cilj projektnih srečanj je, da se dijaki različnih kulturnih in socialnih okolij družijo in spoznavajo ter se drug od drugega učijo.

Prvo srečanje je potekalo v začetku marca v Malagi. Srečanja se je udeležilo šest dijakov gimnazijskega programa, ki so v preteklih dveh mesecih razvijali mobilne aplikacije. Slovenijo so predstavili na izviren način in tako navdušili prisotne dijake za izmenjavo v Idriji, ki bo potekala oktobra prihodnje leto. V heterogenih skupinah so izdelali prvo mobilno aplikacijo v obliki kviza na temo zraka.

Drugega mednarodnega srečanja v Dronfieldu so se te dni udeležili štirje dijaki poklicno-tehniškega programa. Najprej so predstavili raziskave jakosti hrupa na šoli, ki so jih primerjali z ostalimi šolami. Nato so spregovorili še o načrtu izdelave quadrocopterja in naprave za merjenje izpušnih plinov pri motornih vozilih. Obe napravi bodo dijaki do konca tega projekta izdelali in opravili različne meritve zraka.

Nejc Grošelj

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.09.2023
11°C / 28°C
sobota
30.09.2023
11°C / 29°C
nedelja
01.10.2023
13°C / 28°C