ERASMUS V IDRIJI

Nedelja, 12. april 2015

Na Gimnaziji Jurija Vege Idrija v okviru novega triletnega evropskega projekta Erasmus+ KA2 z naslovom InTIMe21 te dni na rednem projektnem srečanju gostijo profesorje in dijake partnerskih šol iz Avstrije, Italije, Å panije, s Poljske, Finske in z Danske. Novi projekt se osredotoča na izmenjavo in medsebojno preizkušanje inovativnih idej in metod poučevanja za 21. stoletje in izpostavlja tudi medkulturno izmenjavo in ekologijo.

V projektu aktivno sodelujejo tudi dijaki s svojimi idejami ter preizkušanjem novih metod, obenem pa poglabljajo medsebojne stike in iščejo nove načine varovanja okolja v svojem kraju. V projektu se želijo povezati tudi z lokalnimi podjetji, saj jih zanima, katere kompetence po njihovem mnenju dijaki danes potrebujejo in jim jih šola že ali pa še ne nudi. Prav tej temi bo namenjena torkova okrogla miza na idrijski gimnaziji, eden osrednjih dogodkov tokratnega projektnega srečanja, na katero so poleg profesorjev in dijakov, udeležencev projekta iz sodelujočih držav, povabljeni tudi predstavniki lokalnega gospodarstva. Eno bistvenih vprašanj, ki jih bodo izpostavili na dogodku, bo, kakšne so kadrovske potrebe teh visokotehnoloških podjetij dandanes in koliko se šole tem potrebam znajo odzvati ter izobraziti kadre, kot jih gospodarstvo potrebuje.

Sicer pa je idrijska gimnazija za udeležence tokratnega projektnega srečanja pripravila bogat program dopoldanskih delavnic na različne projektne teme ter popoldanskih ogledov znamenitosti mesta Idrija in Slovenije.


Metka Rupnik


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C