V POLFINALU PODJETNIŠKEGA TEKMOVANJA POPRI TUDI TRI POPOPRANE IDEJE IZ POSOčJA

Petek, 10. april 2015

Na vseslovenskem tekmovanju POPRI-Podjetje za prihodnost so se med polfinaliste prebile tudi tri ekipe iz Posočja.

160 mladih podjetnih talentov, ki je tekmovalo na podjetniškem tekmovanju POPRI v treh starostnih skupinah, je oddalo svoje pisne podjetniške naloge na upravo Primorskega tehnološkega parka in se potegovalo za uvrstitev v polfinale. Naloge je pregledala 11 članska strokovna komisija ter med tekmovalci izbrala 10 polfinalistov iz posameznih kategorij. Polfinalisti so se 7. aprila osebno predstavili pred komisijo s kratko predstavitvijo njihove podjetniške idej in se potegovali za uvrstitev v finale.


Med polfinalisti sta bili tudi dve posoški ekipi iz kategorije študenti, diplomanti in ostali odrasli. Podjetniško idejo Dr. Climber sta zasnovala Peter Mrak in Vanessa Marcola, pod mentorstvom Danijela Volčiča, druga, naslovljena ORON pa je delo Jerneja Rutarja, Roka Kraglja in Lucije Vodopivec, njihov mentor pa je bil mentor Mitja Mikuž.


Ob tem pa se je med 10 polfinalistov v kategoriji zadnje triade osnovne šole uspelo uvrstiti tudi šolarjem iz OÅ  Simona Gregorčiča Kobarid, ki so svoj projekt poimenovali SHIFT, pri njegovem nastanku pa so sodelovali Gašper Uršič, Jaž Stamenković, Miha Å tih, Timotej Vončina, Domen Uršič, Anže Valentinčič in Anej Murkovič pod mentorstvom Jerneja Rutarja.Polfinalisti so imeli v torek pred komisijo kratke in zgoščene predstavitve, t.i. pitchinge, s katerimi so se potegovali za uvrstitev v finale. Zmagovalce bodo razglasili na zaključni prireditvi, ki bo potekala 23. aprila v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici, kjer bo podeljena tudi nagrado za najbolj ''popoprano idejo'', ki jo bodo izbrali med vsemi tekmovalci, tudi tistimi, ki se v finale niso uvrstili. Nagradni sklad pa znaša 5.000 EUR.Matej Kavčič

Foto: Arhiv Primorskega tehnološkega parka

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C