NOVOSTI V PLOVBNEM REžIMU NA REKI SOčI IN KORITNICI

Petek, 03. april 2015

S 15. marcem se je uradno odprla sezona plovbe na reki Soči in Koritnici, ki bo trajala do 31. oktobra, prodaja dovolilnic za plovbo pa se je pričela s 1. aprilom. Z letošnjim letom pa je pričel veljati tudi nov pravilnik o plovbnem režimu, ki so ga v lanskem letu sprejele vse tri posoške občine. 


Poglavitni novosti sta uvedba skrbnika plovbnega območja, ki po novem čisti in ureja plovbne poti, obrežja in vstopno-izstopna mesta, ob tem pa skrbi, da so vse aktualne informacije v zvezi z razmerami na rekah uporabnikom na voljo na novi spletni strani www.soca-plovba.si. Druga novost za uporabnike pa je uvedba dovolilnic, ki so lahko dnevne, tedenske ali sezonske.


Omenjene novosti takole povzema Simon Leban, direktor Medobčinske uprave občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči, ki je formalni upravljalec plovnega režima na Soči in Koritnici.


Izjava: Simon Leban


Novi pravilnik pa prinaša tudi novost za ponudnike storitev plovbe. Potem, ko so v preteklosti plačevali za vsako plovilo posebej, bodo morali po novem za letno uporabo vseh svojih plovil odšteti 3500 evrov pavšalne pristojbnine.Matej Kavčič 

Izjava: Simon Leban

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 32°C
ponedeljek
15.07.2024
20°C / 34°C
torek
16.07.2024
18°C / 35°C