ZA ODPRAVLJANJE ARHITEKTONSKIH IN KOMUNIKACIJSKIH OVIR

Torek, 25. november 2014
Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica in Lions klubi 4. cone 1. regije, ki delujejo na severnem Primorskem, so svoje dolgoletno uspešno sodelovanje zdaj nadgradili še s podpisom Pisma o nameri za odpravljanje arhitektonskih in komunikacijskih ovir ter za izobraževanje o dostopnosti. S tem lioni prevzemajo pobudo in odločenost, da s podporo programom društva pripomorejo k izboljšanju dostopnosti v prostoru in dostopa do informacij za ljudi s posebnimi potrebami. Severnoprimorski Lions klubi so s podpisom tega pisma o nameri prevzeli tudi dejavno vlogo pri odpravljanju arhitektonskih, komunikacijskih, izobraževalnih in drugih ovir za različne vrste invalidov in starejših ljudi. Pismo o nameri se po besedah predsednika Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Igorja Miljavca zelo dobro vključuje v koncept njihovega delovanja in poslanstva na severnem Primorskem. Z nadgraditvijo tovrstnega sodelovanja jim bo v večji meri omogočeno samostojno gibanje v širšem okolju in javnih ustanovah. S tem pa bodo tudi lažje poskrbeli zase in za svoje opravke ter nekoliko razbremenili svojce.

Ob podpisu Pisma o nameri velja izpostaviti tudi pomembno vlogo, ki jo ima v tem okviru Zavod Dostop. Ta je pripravil Načrt varnih poti za lokalne skupnosti na severnem Primorskem in invalidskim društvom pomaga z idejnimi rešitvami in opozorili pri odpravljanju ovir in morebitnih napak pri dostopu do javnih ustanov in v njih samih.Po sporočilu za javnost

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
27.09.2023
13°C / 28°C
četrtek
28.09.2023
12°C / 28°C
petek
29.09.2023
13°C / 28°C