AKCIJA MOJA DEžELA - LEPA IN GOSTOLJUBNA PRINESLA 3. MESTO BOVCU

Sobota, 25. oktober 2014

14. oktobra se je s podelitvijo priznanj v Portorožu zaključila akcija Moja dežela -lepa in gostoljubna. V kategoriji turističnih krajev je Bovec zasedel tretje mesto.

Ker je urejeno in gostoljubno okolje pogoj za uspešen razvoj turizma, je Turistična zveza Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja in v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS - Direktoratom za turizem in internacionalizacijo tudi letos organizirala vseslovensko akcijo Moja dežela -lepa in gostoljubna. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti.

Udeleženci tekmovanja so vsi prebivalci in vsi kraji v Sloveniji. Po tri najboljše kraje, ki so se prijavili, so ocenili in razvrstili po različnih kategorijah. Tako so izbirali tri najbolje ocenjena mesta, turistične, zdraviliške in izletniške kraje, naj tematske poti, kampe, Petrolove bencinske servise, mladinska prenočišča, gasilske domove, mestna, trška in vaška jedra in zmagovalce spletnega glasovanja.

V akciji Moja dežela -lepa in gostoljubna, ki je v dobrih dveh desetletjih prerasla v vseslovensko gibanje, je letos po besedah predsednika TZS Petra Misje sodelovalo več kot dve tretjini slovenskih krajev. V kategoriji turističnih krajev, pri čemer se je ocenjevalo turistično središče, območje kraja, ohranjenost in urejenost kulturne dediščine in podobno, se je akciji pridružil tudi Bovec. Ob zaključku akcije je tako prav Bovec prejel priznanje za tretji najbolje ocenjeni kraj med prijavljenimi.

Vanja Hvala

FOTO: Bovec (David Å tulc Zornik, bovec.si)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.01.2022
-2°C / 13°C
torek
18.01.2022
-3°C / 11°C
sreda
19.01.2022
-3°C / 13°C