GOLOBIČ V IDRIJI

Sobota, 05. julij 2008

Včeraj se je na obisku v Idriji mudil predsednik stranke »Zares-nova politika« Gregor Golobič, ki se je v spremstvu Branka Tomažiča, ki vodi odbor stranke v Novi Gorici, in Marka Vihteliča, predsednika občinskega odbora stranke Zares v Idriji, najprej srečal z idrijskim županom Bojanom Severjem in se zatem v predavalnici Gimnazije Jurija Vege v Idriji udeležil še pogovora z občani.

Kot je na srečanju z novinarji povedal idrijski župan Bojan Sever, želi sodelovati z  vsemi političnimi strankami, ki bi Idriji in občini lahko pripomogle reševati katero od vprašanj, s katerimi se dandanes soočata. Zato je gostu v pogovoru predstavil specifičnosti idrijske občine na gospodarski, infrastrukturni in družbeni ravni.

Kot je poudaril Gregor Golobič je idrijska občina eno redkih okolij v Sloveniji, ki je dokazalo, da se tudi v krajih, odmaknjenih od državnega središča, da ustvariti izjemen gospodarski razcvet, preseneti pa tudi zgodovinsko dejstvo, kako je Idrija znala po usahnitvi rudnika, ki je dotlej predstavljal preživetje večini prebivalcev, znanje in motivacijo v kratkem času preusmeriti v globalno uspešna in visoko tehnološko opremljena podjetja, poudarja Golobič.

-----------------

izjava Gregor Golobič

-----------------

Kot je še povedal Golobič, se stranka Zares intenzivno pripravlja na septembrske državnozborske volitve, kjer bo nastopila skupaj z Zvezo za Primorsko. Na Idrijskem ima že svojega kandidata, ker pa ima svojega tudi Zveza za Primorsko, se o imenu, ki ju bo na tem območju zastopalo na parlamentarnih volitvah še usklajujejo.

Včerajšnji obisk predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča v Idriji je pripravil idrijski odbor stranke na čelu s predsednikom Markom Vihteličem.

-----------------

izjava Marko Vihtelič

-----------------

Po srečanju z idrijskim županom se je Golobič skupaj s predstavnikom občinskega odbora stranke Zares sestal še na pogovornem srečanju z občani.  

Metka Rupnik

 

izjava Gregor Golobič
izjava Marko Vihtelič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

joško dne 05.07.2008 ob 19:20:17
#1
ma nemoj?Pozabljeno geslo?

 

torek
19.03.2019
10°C / 11°C
sreda
20.03.2019
7°C / 12°C
četrtek
21.03.2019
4°C / 15°C