NOV ODLOK O PLOVBI PO SOčI

Sobota, 02. avgust 2014

Vse tri posoške občine so v prvem branju sprejele nov občinski odlok o plovbi po reki Soči, ki je v skladu z državnim zakonom o plovbi po celinskih vodah.

Spomnimo, da sta bila doslej na območju Posočja v veljavi dva odloka o plovbnem režimu. Pred tremi leti sta kobariška in bovška občina sprejeli Odlok o rabi in varovanju vstopno izstopnih mest, katerega pa Občina Tolmin ni sprejela. Na njenem območju je tako veljal Odlok o plovbnem režimu iz 2001, ki pa je bil sprejet in neusklajen s sedanjo zakonodajo, saj je bil sprejet še pred Zakonom o plovbi po celinskih vodah.

Direktor Medobčinske uprave občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal Simon Leban pojasnjuje, kateri elementi iz starega odloka ostajajo enaki in kakšne so novosti.

Izjava: Simon Leban 1

Po uveljavitvi občinskega odloka o plovnem režimu na Soči in Koritnici bo potrebno določiti tudi skrbnika za plovni režim in za rabo vstopno-izstopnih mest. To delo bo opravljala medobčinska redarska služba, ki bo v ta namen ustanovila poseben oddelek.

Med novostmi, ki jih prinaša novi odlok o plovbi po Soči, je tudi uvedba pavšalnega plačila za podjetja, ki imajo tovrstno gospodarsko dejavnost. Kam pa bodo šla sredstva, ki jih bodo pridobili z nakupom dovolilnic? Simon Leban.

Izjava: Simon Leban 2

Drugo branje in sprejem novega odloka bo potekalo na skupni seji vseh treh občinskih svetov, ki bo v mesecu septembru. Skupna potrditev vseh svetov bi tako omogočila, da bi nov odlok začel veljati že v prihodnjem letu.

Matej Kavčič

izjava Simon Leban 1
izjava Simon Leban 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
18°C / 35°C
torek
16.07.2024
19°C / 36°C