MALO PO TUJE, MALO PO NAÅ E

Sobota, 26. julij 2014

Včeraj zvečer je cerkljanska klekljarska sekcija Marjetica v prostorih muzeja v Cerknem postavila na ogled tradicionalno letno razstavo, ki vsako leto privabi številne ljubitelje lepe umetnosti. Tako kot vseh petnajst razstav doslej, je tudi tokratna nekaj posebnega, tematsko drugačna. Tokratna nosi naslov Malo po tuje, malo po naše. Več o tem pa vodja klekljarske sekcije Marjetica Majda Albreht.

Majda Albreht 1

Otvoritev včerajšnje klekljarske razstave so sinoči najprej popestrile s projekcijo diapozitivov, za kulturni program pa so poskrbele pevke in pevci Mešanega pševskega zbora Društva upokojencev Cerkno ter citrarka domače glasbene šole. Poleg pre3dsednice sekcije je delo cerkljanskih klekljaric predstavila tudi vodja muzeja cerkljanskega oddelka Mestnega muzeja Milojka Magajne.

Letna razstava pa ni edini javni projekt Marjetic. Svoje izkušnje izmenjujejo z drugimi društvi, ob Veliki noči so pripravile priložnostno razstavo v vitrini Blagovnice Cerkno, sodelovale so na Festivalu Idrijske čipke, njihova članica Milena Kalan pa sodeluje tudi s Katedro za oblikovanje tekstilij oddelka za tekstil Univerze v Ljubljani. Sredstva za delovanje skušajo pridobiti tudi na javnih razpisih. Majda Albreht.

Majda Albreht 2

Največja želja sekcije Marjetica iz Cerknega je, da bi v svoje vrste privabile mlajše klekljarice, ki prihajajo iz ÄŒipkarske šole v Idriji. S tem bi bilo delo društva osveženo z novimi idejami. Razstava Malo po tuje, malo po naše bo na ogled v pritličju Muzeja Cerkno do konca avgusta.

Ivan Seljak

 

Majda Albreht 1
Majda Albreht 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
08.03.2021
-3°C / 14°C
torek
09.03.2021
1°C / 14°C
sreda
10.03.2021
2°C / 14°C