VČERAJ ZASEDAL CERKLJANSKI OBČINSKI SVET

Petek, 30. november 2007

Včeraj je zasedal cerkljanski občinski svet.

Uvodoma so se svetniki seznanili s poročilom o povzročeni škodi po zadnjem septembrskem neurju. Kot povzema cerkljanski župan, Jurij Kavčič, je največja škoda nastala na področju vodotokov, uničene so bile ceste in javne poti, individualni, gospodarski, stanovanjski in ostali objekti, kmetijska zemljišča in površine, škoda pa je ocenjena:

izjava zupan neurje

Sanacija po neurju se seveda nadaljuje, doslej so pridobili:

izjava zupan neurje 2

In kot poudarja Silvana Batič, predstavnica koncesionarja, ki skrbi za vzdrževanje vodotkov, je ekipa podjetja Hidrotehnik takoj po neurju popisala celotno nastalo škodo na vodotokih in ocenila:

izjava Batic neurje

Občina Cerkno je skupaj z ministrstvom za okolje in prostor prišla do zaključka, da bo odprava posledic trajala do leta 2009, morda še kakšno leto več.

V nadaljevanju seje so se cerkljanski svetniki presenetljivo malo časa zadržali pri obravnavi osnutka pogodbe o izvajanju knjižnične dejavnosti na območju občine Cerkno in aneksa k tej pogodbi, ki sta bila, kot je na zasedanju izpostavila vodja pristojne službe na občinski upravi Marjeta Simonič, po njihovem mnenju pomanjkljivo in površno pripravljena. Občina ima sicer zakonsko, kar ugotavlja tudi ministrstvo za kulturo, dve možnosti -ali ostati soustanovitelj zavoda ali podpisati pogodbo. V razpravi so se svetniki spraševali o smiselnosti podpisa pogodbe, pomenu iskanja drugih rešitev -izvajalcev knjižnične dejavnosti, svetniki svetniških skupin LDS in SLS so izrazili prepričanje, da je potrebno ohraniti soustanoviteljstvo zavoda. Predloga odloka tako svetniki NISO potrdili in SOGLASNO sprejeli sklep, da občina Cerkno ostane soustanoviteljica knjižnice.

------------------------

V drugem delu zasedanja so se cerkljanski občinski svetniki seznanili s poročilom o nadzoru kvalitetne vodooskrbe v lanskem letu, o vsebini poročila se bo župan pogovarjal tudi s predstavniki posameznih krajevnih skupnosti v občini. Na dnevnem redu tokratnjega zasedanja je bil tudi rebalans letošnjega občinskega proračuna, ki se na prihodkovni strani od sprejetega odmika za 131 tisoč evrov, na odhodkovni pa za dobrih 515 tisoč evrov, zlasti zaradi odpravljanja posledic letošnjega neurja. Rebalans so svetniki potrdili, a brez glasov svetniške skupine LDS, zakaj se je ta vzdržala pri glasovanju pojasnjuje Marija Hvala:

izjava LDS Marija Hvala

V drugem branju so po daljši razpravi brez podpore amandmajem svetniški skupini LDS s predpisano dvotretjinsko večino, 11 glasovi ZA, potrdili statut občine Cerkno, potrdili so tudi dva pravilnika o izbiri in vrednotenju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti kulturnih programov, ki se sofinancirajo iz proračuna in za sofinanciranje dejavnosti humanitarnih in invalidskih organizacij, ki delujejo na območju občine Cerkno. Ob koncu so potrdili še dva sklepa - o ceni programa v otaleškem vrtcu in o vrednosti točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča v prihodnjem letu.

Maja Filipič
Izjava župan neurje
Izjava župan neurje 2
Izjava Batic neurje
izjava LDS Marija Hvala

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
09.08.2020
17°C / 34°C
ponedeljek
10.08.2020
19°C / 34°C
torek
11.08.2020
19°C / 34°C