KAKO BODO ODMRLE OBČINE

Torek, 09. julij 2013

Vsi, ki smo trgali hlače po šolskih klopeh še v ranjki Jugoslaviji, se dobro spominjamo znamenitih Manifestov in drugih teorij o brezrazredni družbi Marxa in Engelsa. Ni bilo mature, ki ne bi v temeljih marksizma zahtevala znanja o teoriji "odmiranja države"

ÄŒe bi ta velika nemška filozofa živela danes, bi zagotovo razvila kašno od teorij odmiranja občin. Pa ne toliko zaradi splošnega mnenja, da morajo občine odvreči svoj politični ovoj ter delo usmeriti v korist malega človeka – občana. Tudi ne zato, ker bi jih na to opozoril minister Virant s tezo o ukinjanju malih občin.

Na spletni strani Primorskega vala sta dva prepričljivejša argumenta. Nedavno objavljena anketa jasno govori o nenaklonjenosti bralcev do občin, saj je večina mnenja, da so predrage in da služijo le zaposlenim. Danes pa vam predstavljamo še en prepričljiv dokaz, ki smo ga našli v Občini Cerkno. Slika, ki je objavljena, ni emblem vhoda v eno izmed mesnic ali v vaški kurnik, ker je v prag vgraviran petelin. To je v resnici grb Občine Cerkno, ob katerega bodo uporabniki lokala brisali čevlje. Pa naj kdo ta nori svet še razume, če more.

i.s.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.06.2020
16°C / 22°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
16°C / 24°C