Z OBISKI PODJETIJ DO VEČJEGA ZANIMANJA ZA TEHNIČNE POKLICE?

Torek, 08. januar 2013

V želji, da bi mladim približali tudi tehnične poklice, za katere še vedno vlada premalo zanimanja, se osnovne in srednje šole poslužujejo različnih načinov. Tudi z obiski podjetij, ki poslujejo v lokalnem okolju.
Na cerkljanski osnovni šoli so se odločili, da ob koncu lanskega leta organizirajo obisk v oddelkih tovarne Eta Cerkno, za tiste devetošolce, ki jih zanimajo poklici s področja tehnike (kot so strojništvo, računalništvo, elektro). V program obiska se je vključilo 11 učencev OÅ  Cerkno. Pred informativnim dnevom, ki bo letos 15. in 16. februarja, so tako izkoristili možnost, da poznavanje poklicnih področij in  poklicev, pridobljeno s pomočjo letakov, prospektov, brošur, spleta in drugega informativnega gradiva, dopolnijo in obogatijo še z obiskom podjetja Eta. S konkretnim ogledom delovnih mest ter z informacijami, ki so jih pridobili neposredno od zaposlenih strokovnjakov, so učenci tako pridobili novo dimenzijo in vedenje o poklicih, za katere se bodo morda odločili v prihodnosti.
Učenci OÅ  Cerkno so z obiskom cerkljanskega podjetja Eta pridobili informacijo o  kompetencah ter potrebah za opravljanje del na tehničnem področju. V treh skupinah so spoznavali strojno usmeritev in poklicne profile na področju strojništva in mehatronike ter organiziranost računalništva in informatike v podjetju Eta, pa tudi poklicne profile s tega področja. Seznanili so se tudi s kompetencami za opravljanje del na elektro področju.
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.01.2022
-2°C / 13°C
torek
18.01.2022
-3°C / 11°C
sreda
19.01.2022
-3°C / 13°C