OBELEŽJE OB 20-LETNICI VOJNE ZA SLOVENIJO

Torek, 15. november 2011

Letos mineva 20 let od osamosvojitve Slovenije, ki jo bodo slovesno obeležili tudi na Idrijskem.

Ob 20-letnici osamosvojitve Slovenije in ob obletnici odhoda zadnjega vojaka jugoslovanske armade iz Slovenije Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo skupaj z Občino Idrija in Policijskim združenjem Sever Severne Primorske v soboto 19.novembra pripravlja priložnostno svečanost ob odkritju spominskega obeležja, posvečenega dogodkom, ki so se v pripravah in med osamosvojitveno vojno odvijali na Idrijskem in Cerkljanskem, ter ljudem, ki so v njih sodelovali.

Spominsko obeležje bo stalo na zelenici ob Osnovni šoli Idrija, pred drogom za zastavo, ki je bila tamkaj postavljena 26.junija pred dvajsetimi leti, ob svečani razglasitvi samostojnosti Slovenije. Spominsko obeležje bo pomnik dogodkom in ljudem, ki jih je združila osamosvojitvena vojna za Slovenijo. Milena Kržišnik, predsednica Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno.

--------------

izjava Milena Kržišnik

---------------

Obeležje, ki bo stalo v spominskem parku pred novo osnovno šolo v Idriji v spomin na vojno za Slovenijo, je zasnoval arhitekt Silvij Jereb, napis pa je delo zgodovinarja prof. Janeza Kavčiča.

Metka Rupnik


izjava Milena Kržišnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
08.03.2021
-3°C / 14°C
torek
09.03.2021
1°C / 14°C
sreda
10.03.2021
2°C / 14°C