OBČINA IDRIJA - LEPA IN GOSTOLJUBNA

Petek, 11. november 2011

Sinoči je v prostorih idrijskega gradu potekala zaključna prireditev akcije »Občina Idrija -lepa in gostoljubna«, ki poteka pod okriljem vseslovenskega projekta »Moja dežela -lepa in gostoljubna«. Ocenjevalna komisija, ki so jo letos (sicer že drugo leto zapored) sestavljali predsednik Cveto Koder, arhitektka Heda Petrič, krajinski arhitektki Anja Golob in Diana Golob Mrak ter turistični delavec Bruno Rupnik, je na terenu obiskala številne zaselke in kraje v idrijski občini, po pregledu pa ocenila, da si priznanje v različnih kategorijah letos zasluži 15 dobitnikov.

Iz rok idrijskega župana Bojana Severja so priznanja ob zaključku akcije prejeli: Rod Srebrnih krtov Idrija za urejanje taborniške koče in okolice na Pšenku, Simnovčičevi v ÄŒekovniku za celovito kulturo bivanja v grajenem in naravnem okolju, za novo hotelsko ponudbo v mestu pa Hotel Jožef Idrija. Med nagrajenci sta tudi letos idrijska in spodnjeidrijska krajevna skupnost, slednja za ureditev površin za pešce v urbanem in naravnem okolju, idrijska pa za obnovo vhodnega pokopališkega objekta z ureditvijo vežic. Dom Bor v ÄŒrnem Vrhu je priznanje prejel za skrbnost pri vzpostavljanju bivalnega okolja oskrbovancem, fitnes Moj Gib v Idriji za obogatitev športno vadbene dejavnosti v mestu, Floristika Ivo pa za nov pristop k cvetličarstvu v mestu. Med posamezniki so priznanje ob zaključku akcije »Občina Idrija -lepa in gostoljubna« prejeli še: Mikuževi v Zadlogu za sonaravno kmetovanje in skrb za lepoto krajine, Novakovi v Masorah za vzoren cvetlični in zelenjavni vrt, Zadložani v KS ÄŒrni Vrh za ohranjanje in urejanje kulturne krajine in Herman Mikuž za razkrivanje pojavov temnega neba. Med kmetijami pa se je komisija odločila, da si priznanje »Občina Idrija -lepa in gostoljubna« zaslužijo kmetiji Krnčan in Kenda v Idrijskih Krnicah ter Turistična kmetija Pr'Jureč.Maja Filipič 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
12°C / 21°C
ponedeljek
01.06.2020
9°C / 28°C