STOP DIVJIM ODLAGALIÅ ČEM

Petek, 14. marec 2008

Jutri, V soboto, se bodo zopet zbrali prebivalci Barja in skupaj pripomogli k bolj čistemu in prijetnemu okolju tega območja, ki pokriva sedem občin: Borovnico, Brezovico, Ig, Ljubljano, Log -Dragomer, Å kofljico in Vrhniko.

ÄŒistilna akcija z nazivom ''Stop divjim odlagališčem'' je smiselno nadaljevanje lanske akcije, ko je kar 1500 prostovoljcev nabralo 47 ton in 180 kubičnih metrov najrazličnejših smeti in odpadkov. Organizirata jo okoljevarstveno društvo Barjanski zmaj in uredništvo portala www.barje.net. Nekaj besed o društvu pa Tomaž Toni.


POSNETEK


Ljubljansko barje je izjemna zakladnica naravnih bogastev -rastlinja in živalstva -od tod tudi ideja za oblikovanje naravnega parka. Hkrati gre za eno najbolj zanemarjenih območij v Sloveniji. Kljub izjemni udeležbi in veikanskim kupom zbranih odpadkov divjih odlagališč, so organizatorji prepričani, da bo dolgoročna rešitev le v zavesti vseh prebivalcev tega območja, predvsem pa tudi državnih intitucij.


POSNETEK


Letošnja novost pri izvedbi akcije bo tudi poziv k ločevanju odpadkov že med samim pobiranjem smeti. Na tak način želijo organizatorji poudarjati kulturo recikliranja in hkrati zmanjšati delo v centrih za zbiranje odpadkov.

Projekt se povezuje tudi z obveščevalno akcijo ''Stop divjim odlagališčem: Je komu mar?'' in likovnim natečajem ''Otroci in barje'', ki ga je portal www.barje.net razpisal v sodelovanju z osnovnimi šolami tega območja. Na zaključnih druženjih jutrijšnjei akcije bodo podeljene tudi nagrade natečaja.

Na spletnem portalu Barje.net je objavljen seznam kar 26 zbirnih mest, od kjer bo akcija usmerjena. Zaključne prireditve pa se bodo odvijale

- na prostoru sejmišča na Ižanski cesti 305 ob 11h, kjer bodo nastopili petošolci OÅ  Livada;

- v Kulturnemu domu Podpeč v Občini Brezovica ob 11.30;

- ter celo v osrčju Barja v Å portnem parku Bevke ob 13. uri.


Ivan Seljak

Tomaž Toni
Tomaž Toni 1

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.04.2021
7°C / 21°C
sobota
24.04.2021
6°C / 21°C
nedelja
25.04.2021
6°C / 22°C