PREPREČEVANJE NASILJA IN MEDIJI

Petek, 17. december 2010

Na Osnovni šoli ÄŒrni Vrh nad Idrijo, ki sicer sodi med manjše šole, saj program devetletke na planoti obiskuje nekaj več kot 110 učenk in učencev, so včeraj pripravili zanimivo prireditev na temo »Preprečevanje nasilja na šoli/Za boljše odnose med ljudmi«. Po uvodnem nastopu učencev Mladinskega pevskega zbora šole, ki ga vodi zborovodkinja Damjana Vončina, so učenci 5. razreda zaigrali igrico v angleščini »The flowers«, v nadaljevanju pa še lutkovno igrico o smetiščnem mucu. Osrednjo pozornost so namenili predstavitvi modela za preprečevanje nasilja in boljše odnose med ljudmi. Pod mentorstvom učiteljic so namreč učenci 5. razreda izdelali plakate, na katerih so z besedo in sliko prikazali kaj si predstavljajo pod pojmi nasilje, razlike med ljudmi, strpnost, mediji, odgovornost in na temo kulture odnosov med ljudmi. Na šoli so našo radijsko postajo, ker so v program zajeli tudi medije, ki so letošnja osrednja tema otroškega parlamenta, povabili v njihovo sredo. 


Tako smo jim v pogovoru predstavili radio kot medij, učenci 8. in 9. razreda pa so sodelovali tudi na delavnici, v sklopu katere so pripravili novinarski izdelek in razmišljali o tem, kako lahko mediji vplivajo na javno mnenje oziroma na njegovo oblikovanje. Slišali so tudi, kako lahko sami kreirajo vsebino in vplivajo na informiranje javnosti. Tema otroškega parlamenta v šolskem letu 2010/11 je namreč vpliv družbe in medijev na oblikovanje mladostnika.

Včerajšnjo prireditev so na Osnovni šoli ÄŒrni Vrh nad Idrijo zaključili z mavrično verigo učencev 2. razreda in povabilom na božični koncert, ki ga v telovadnici šole prirejajo prihodnji četrtek, ko bodo nastopili vsi trije pevski zbori šole, zbirali pa bodo tudi prostovoljne prispevke za nakup človeškega torza, učnega pripomočka za pouk biologije.

 

Maja Filipič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
11.07.2020
15°C / 32°C
nedelja
12.07.2020
16°C / 32°C
ponedeljek
13.07.2020
15°C / 28°C