OKUSI KOMISIJE IN LJUBITELJEV ENOTNI

Nedelja, 06. april 2025

Tudi včerajšnja salamijada, ki jo je organiziral Bar Kurnk na Reki, je pokazala, da idrijsko – cerkljanskih domačijah, pa tudi v širši okolici, znajo narediti dobre suhomesnate izdelke. Od dvajseterice izdelkov je več kot tretjina dosegla zlato medaljo, ki jim je komisija dodelila med 19 in 20 točk

Čeprav gre za tekmovanje ljubiteljskih izdelovalcev, se morajo soočiti s kriteriji katedre za tehnologijo mesa in vrednotenje živil na biotehniški fakulteti, ki upošteva zunanji izgled izdelka, sestavo in barvo prereza, teksturo, vonj in okus.


Komisijo so tudi letos sestavljali dobri in priznani poznavalci,Vencelj Tušar, Boštjan Mavrič in Ivan Podobnik.


Z zlatimi priznanji se letos lahko pohvalijo Štefan Flander, Danilo Mavrič, Mirko Magajne, Uroš Božič, Marko Lapanja, Asima Mujagič, Zdenko Vončina in Sebastjan Kavčič.




Zanimivo pa je tudi, da so tudi med ljubiteljskimi ocenjevalci dobri poznavalci, saj so največ dobrih ocen namenili zlatim nagrajencem. Tako kot pri strokovni komisiji je tudi med ljubitelji največ laskavih ocen prejel Mirko Magajne iz Jazen.



Ivan Seljak

Na naslovnici: strokovna komisija

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
12.05.2025
8°C / 23°C
torek
13.05.2025
12°C / 21°C
sreda
14.05.2025
10°C / 22°C