TABORJENJE GASILSKE MLADINE PGD PODNANOS

Sreda, 10. julij 2024

Mentorji gasilske mladine Prostovoljnega gasilskega društva Podnanos so pred kratkim pri gasilski »Šembijski bajti« na Nanosu organizirali štiridnevno taborjenje za 24 otrok. Pripravili so obilico delavnic, iger, športa in drugega zanimivega dogajanja. Počitnice so se prvič namesto na morju odvile na prijetnem gorskem zraku.


Takoj po uvodnem srečanju jih je že čakala prva delavnica na temo orientacije, ki jo je vodil izkušen gasilec Miha Bizjak. Otroci so se ob topografskih kartah naučili brati merilo, prepoznavati kartografske znake, uporabljati kompas ter narediti nekaj enostavnih vrvnih vozlov.

Že naslednji dan jih je obiskala skupina gorskih reševalcev iz Ajdovščine, ki deluje v okviru postaje GRS Tolmin. Predstavil so njihovo delo in opremo, zvečer pa so se mladi sprostili ob tabornem ognju in harmoniki. 


Nova izkušnja je bil sobotni pohod proti Nanosu, kjer so reševali različne naloge iz vrvnih vozlov ter prepoznavanja kartografskih znakov, opravili so tudi imobilizacijo ponesrečenca na nosilih. Veliko mero osvežitve jim je ponudila popoldanska osvežitev ob vodi.

Zadnji dan taborjenja jih je čakal pohod do cerkve Sv. Hieronima, kjer so se udeležili svete maše. Zadnjega spusta zastave in zaključnega piknika se je udeležil tudi podnanoški župnik Tomaž Kodrič.

Organizatorji in mentorji so prepričani, da so otroci doživeli prijeten in koristen tabor, ob čemer se zahvaljujejo vsem sponzorjem in donatorjem: Regijskemu štabu Civilne zaščite za Severno Primorsko, Mihi Bizjaku in Gorski reševalni službi Tolmin – skupina Ajdovščina ter seveda njihovim članom, še posebej Patriku Poljšaku in Tinetu Nabergoju. Mentorji in mladi podnanoški gasilci že nestrpno čakajo dogodivščin naslednjega leta.

Anže Pižent


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

JeanMcDermott dne 10.07.2024 ob 19:09:24
#1
Working part-time, I earn more than $13,000 per month. I kept hearing how much money people could make online, so I decided to look into it. Well, it was all true, and it completely altered my life… This is what I do; you can learn more about it by visiting the website listed below.

Begin here>>>>>>>> https://Www.Pays77.ComPozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 32°C
ponedeljek
15.07.2024
20°C / 34°C
torek
16.07.2024
18°C / 35°C