STOMAŽ KONČNO DO NOVEGA VODOVODA IN KANALIZACIJE

Torek, 09. julij 2024

Gradbinci v ajdovski vasi Stomaž so začeli z gradnjo nove vodovodne in kanalizacijske napeljeva z ločenim meteornim odvodnjavanjem ter sončno elektrarno. Občina Ajdovščina je za obsežen projekt pridobila nepovratna sredstva iz načrta za okrevanje in odpornost Next Generation EU.

Več pa član sveta krajevne skupnosti Stomaž, Boštjan Bratina.


Izjava Boštjan Bratina


Stomaž je v svojem središču strnjen, razmejen z ozkimi gasami, sestavlja ga več zaselkov, ki se trenutno oskrbujejo s pitno vodo preko obstoječih vaških sistemov, ti niso vključeni v sistem javnega vodovodnega omrežja. Nov vodovodni sistem bo zagotavljal vse predpisane zahteve za kakovost in zdravstveno neoporečno pitno vodo, česar na obstoječi način ni mogoče doseči. Razen zastarelega in neučinkovitega meteornega kanalizacijskega sistema Stomaž nima urejenega odvajanja za fekalne vode, krajani imajo urejene greznice ali manjše čistilne naprave. V prvih julijskih dneh je v Stomažu potekala celovita predstavitev obeh projektov za krajane, ki so se v velikem številu odzvali na povabilo. Krajani so zelo zainteresirani in so dobro sprejeli dejstvo, da bo v prihodnjih dveh letih v vasi delovno, saj bosta novi pridobitvi, vodovod in kanalizacija, bistveno prispevali h kakovosti življenja v vasi. 


Foto: Občina Ajdovščina 

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 32°C
ponedeljek
15.07.2024
20°C / 34°C
torek
16.07.2024
18°C / 35°C