V NEDELJO SE BODO NA MOSTU NA SOČI SPOMNILI STOLETNICE ROJSTVA DUŠANA MUNIHA

Sobota, 06. julij 2024

V letošnjem letu bo minilo sto let od rojstva narodnega heroja Dušana Muniha, ki je bil rojen leta 1924 na Selih pri Volčah. Ob tej priložnosti Združenje borcev za vrednote NOB Bovec, Tolmin, Kobarid, OŠ Dušana Muniha Most na Soči, Turistično društvo in Krajevna skupnost Most na Soči ter Občina Tolmin pripravljajo spominsko slovesnost, ki bo pod šotorom ob jezeru potekala to nedeljo ob 17. uri.


Kakor je pojasnil Rok Uršič, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Bovec, Tolmin, Kobarid, se z dogodkom spominjajo predvsem Munihove življenjske poti in njegovih dosežkov. 

Izjava Rok Uršič 1

Dušan Munih Darko je po priljučitvi partizanom postal vodja sabotažne skupine v Trstu, kjer je deloval zelo uspešno, izvedel veliko odmevnih akcij in škodoval nemški vojski, ki se ga je dolgo trudila ujeti. Januarja 1945 ji je to tudi uspelo, ko je Munih padel pod streli.

Osrednja slovesnost ob rojstvu Dušana Muniha bo torej potekala jutri ob 17. uri na Mostu na Soči, got glavna govornica bo nastopila igralka in pesnica Saša Pavček.

Izjava Rok Uršič 2


Dogodku bo sledilo še družabno srečanje, na ogled bo likovna razstava učencev OŠ Most na Soči na temo Vojna in mir, na voljo pa bo tudi nova knjiga o narodnem heroju Dušanu Munihu.
Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
18°C / 35°C
torek
16.07.2024
19°C / 36°C