V CERKNEM PREDALI NAMENU ENOTO FIZIOTERAPIJE

Torek, 11. junij 2024

Včeraj je v Večnamenskem centru Cerkno z delom pričela enota fizioterapije Zdravstvenega doma Idrija. Gre za pomemben korak v smeri približevanja zdravstvenih storitev občanom cerkljanske občine. Na prvi dan delovanja storitve v Cerknem je fizioterapevtka že opravila nekaj fizioterapevtskih obravnav, nove prostore in opremo sta si ogledala tudi cerkljanski župan Gašper Uršič in direktor ZD Idrija mag. Tomaž Glažar.

Preselitev enote fizioterapije je odgovor ZD Idrija na potrebe po tej storitvi v Cerknem, saj so doslej prebivalci Cerkljanske morali na fizioterapijo v ZD v Idriji, hkrati pa sodi tudi v okviru prizadevanj, da bi čakalne vrste na fizioterapevtsko obravnavo skrajšali, saj so se v pol leta zvišale s 160 na okoli 300 dni, kar se sicer dogaja po vsej Sloveniji. Direktor ZD Idrija Tomaž Glažar.

Izjava Tomaž Glažar

Enota fizioterapije ZD Idrija v Cerknem deluje v prostorih VCC v lasti Občine Cerkno, ki je zdravstvenemu domu prostore dala v upravljanje. Fizioterapija v Cerknem je pomembna pridobitev za prebivalce Cerkljanske. Župan Gašper Uršič.

Izjava Gašper Uršič

Prostore so v ta namen še preuredili in kupili povsem novo opremo za fizioterapijo. Skupna vrednost investicije je znašala okoli 90.000 evrov, od tega je največji delež, to je 87.000 evrov vložila Občina Cerkno, 3.000 pa ZD Idrija. Na prvi dan delovanja storitve v Cerknem je fizioterapevtka Saša Cvek že opravila nekaj fizioterapevtskih obravnav.

Izjava Saša Cvek

Oprema je nova in bo ostala v Cerknem. Po dokončanju prenove prostorov ZP Cerkno v nekdanji upravni stavbi Etejo bodo v celoti preseli tja in uredili še eno enoto fizioterapije.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C