V CERKNEM V PONEDELJEK ZAČNE Z DELOM FIZIOTERAPEVTKA

Sobota, 08. junij 2024

Prihodnji teden, točneje, v ponedeljek, 10. junija, bo v Večnamenskem centru Cerkno s svojim delom pričela enota fizioterapije Zdravstvenega doma Idrija v Cerknem. Gre za pomemben korak v smeri približevanja zdravstvenih storitev občanom cerkljanske občine. ZD Idrija je to investicijo uresničil skupaj z Občino Cerkno, njena vrednost pa je okoli 100.000 evrov.

Fizioterapija je dejavnost, ki se ukvarja z zdravljenjem akutnih in kroničnih bolezni mišično – lokomotornega sistema ter rehabilitacijo po poškodbah in njihovih posledicah. V ZD Idrija uporabljajo različne tehnike in metode ter sodobno fizioterapevtsko opremo.  Pomemben del dejavnosti obsega tudi vključevanje v preventivni program za mladostnike in odrasle.

S tem ko ZD Idrija, ki s svojo dejavnostjo pokriva občini Idrija in Cerkno, seli eno enoto fizioterapije v Cerkno, bo to storitev naredil še dostopnejšo za prebivalce Cerkljanske, saj so ti doslej na fizioterapevtsko obravnavo morali v ZD Idrija. Direktor ZD Idrija Tomaž Glažar.

Izjava Tomaž Glažar

V ponedeljek, na prvi dan delovanja enote fitioterrapija v Cerknem, si bosta nove prostore fizioterapije v večnamenskem centru Cerkbno in potek dela ob 14. uri ogledala tudi cerkljanski župan Gašper Uršič in direktor ZD Idrija mag. Tomaž Glažar. 


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C