DR. SELJAK: POJASNILA K PRODAJI LASTNIŠTVA V HIDRII

Četrtek, 06. junij 2024

Kot smo že poročali, so se družbe Ladis, Inovatis in Rafis, ki jih zastopajo Dušan Lapajne, dr. Iztok Seljak, Andra Krapš Rejc, Andrej Rejc in Alex Luckmann, skupaj z enajstimi manjšimi delničarji odločile, da svoje deleže v družbi H&R, ki je lastnica družbe Hidria, prodajo obstoječemu solastniku in strateškemu partnerju Hidrie, družbi Gonvarri Industries. 

Zastopniki omenjenih treh družb poudarjajo, da so kot dosedanji večinski lastniki zagotavljali Hidriin razvoj, lani je bila prvič presežena meja 400 milijonov evrov letne prodaje, trenutno v okviru Hidriinega največjega investicijskega cikla v visokotehnološki center e-mobilnosti v Spodnji Idriji vlagajo preko 100 milijonov evrov, investicij so in bodo deležne tudi vse druge lokacije. Hkrati se okoliščine na globalnih trgih hitro spreminjajo, električna mobilnost, ki je jedro Hidriine dejavnosti, hitro raste, posledično velika globalna podjetja intenzivno prevzemajo majhna in srednja podjetja, kot je Hidria, kar jim prinaša rast moči in številne konkurenčne prednosti. To mora Hidria najmanj izenačiti oziroma po možnosti preseči, poudarjajo zastopniki omenjenih treh družb. 

Skupno odločitev pojasnjuje dr. Iztok Seljak.

Pogovor Iztok Seljak

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C