50 LET CERKLJANSKE KOŠARKE

Torek, 04. junij 2024

V Cerknem je bil leta 1974 ustanovljen Košarkarski klub Eta Cerkno, torej klub letos praznuje že 50. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti septembra pripravljajo posebno praznovanje, poleg tega pa bodo izdali tudi spominski bilten, v katerem bodo predvsem preko fotografij zajeli delovanje kluba v prvih petih desetletjih. Ob visokem jubileju kluba smo pred mikrofon povabili tri različne sogovornike, ki bodo vsak na svoj način predstavili delovanje kluba. Najprej nam bo o zgodovini in razvoju, nekaj več zaupal, Franci Ferjančič, ki je v delovanje kluba vpet vse od njegovih začetkov.


POGOVOR O ZGODOVINI KLUBA


V zadnjih letih v klubu veliko energije posvečajo delu z otroki in treningom. Koliko otrok imajo, kako potekajo treningi in kako jim je šla letošnja sezona, pa nekaj več v pogovoru s trenerjem Dejanom Sedejem.


POGOVOR O TRENERSKEM DELU


Več in podrobneje o košarkarskem utripu v Cerknem ter seveda poteku praznovanja letošnje okrogle 50. obletnice delovanja kluba, ki bo potekalo 13. in 14. septembra, pa v pogovoru s predsednikom Markom Zrimškom.


POGOVOR O DELOVANJU KLUB IN PRAZNOVANJU

 

Seveda pa smo besedo dali tudi mladim košarkarjem in košarkaricam, ki smo jih obiskali na treningu. 


OBISK TRENINGA
Maja Vojska

Foto: Naslovna fotografija je bila posneta lani na Kmetiji pri Flandru, kamor za zaključek sezone peljejo mlade košarkaše in košarkarice (Vir: FB KK Eta Cerkno)
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C