IN KAKO JE BILO LETOS NA DNEVU ZDRAVJA V IDRIJI?

Nedelja, 26. maj 2024

Sončno dopoldne je včeraj na idrijski Mestni trg privabilo lepo število obiskovalcev Dneva zdravja, ki ga je letos že enajstič zapored organiziral Zdravstveni dom Idrija s številnimi ustanovami, podjetji, organizacijami, društvi in drugimi sodelujočimi. 

Na stojnicah so se predstavljali Center za krepitev zdravja, ambulante družinske medicine, zobna preventiva in drugi preventivni programi.

Blizu 350 obiskovalk in obiskovalcev je izkoristilo možnost brezplačnih meritev krvnega sladkorja in krvnega tlaka. Predstavniki LL Viva so izvajali meritve venskega pretoka in analize stopal, reševalci ZD Idrija so predstavili reševalno vozilo in temeljne postopke oživljanja ter uporabo defibrilatorja in program prvih posredovalcev.


Blizu 350 obiskovalcev si je izmerilo krvni tlak in sladkor.Tudi (na)smeh je lahko pol zdravja, kajne.
Vili Resnik, po poklicu sicer zdravstveni tehnik, je obnavljal znanje ...


CKP - opora pri krepitvi in "povrnitvi" zdravja.
Reševalca in defibrilator pripravljena, "prostovoljec" tudi, "učenka" pa trenutno za fotoaparatom nabira korajžo.Tudi zaplesali so ...


... in si pustili poslikati obraz.


Vse, kar smo vprašali, smo izvedeli.


Tudi štiri tačke so "vzele zdravje zelo resno". 

Svojo dejavnost so predstavljali sodelavci Centra za socialno delo, Varstveno delovnega centra, Optike Vogrič in Optike Clarus, Policijske postaje Idrija, Lekarne Ljubljana, Geoparka Idrija in organizatorji Festivala idrijske čipke. ICRA je pripravila tržnico kmetijskih izdelkov in pridelkov, Mladinski center Idrija je dogajanje popestril s pestrim programom za otroke, Vili Resnik z glasbo in vzdušjem, finančno pa so Dan zdravja podprla podjetja Kolektor, Hidria, Eta Cerkno in Krajevna skupnost Mesto Idrija.

K sodelovanju je ZD Idrija pritegnil tudi osnovne šole na Idrijskem in Cerkljanskem ter Gimnazijo Jurija Vege, kjer je pediatrinja ZD Idrija že v dneh pred prireditvijo izvajala predavanja na temo uporabe proteinov in prehranskih dodatkov med mladimi.


Metka Rupnik 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C