KAKO BO V ZD IDRIJA TEKLO DELO V AMBULANTAH SPLOŠNE MEDICINE ČEZ POLETJE?

Petek, 24. maj 2024

Na včerajšnjem sestanku vodstva ZD Idrija (ZD Idrija) z zdravniki, zaposlenimi v tej ustanovi, so se pogovarjali o organizaciji delovanja ambulant družinske medicine čez poletje, ko se bo ob že siceršnjem pomanjkanju zdravnikov, specialistov družinske medicine, njihovo število začasno, zaradi koriščenja letnih dopustov, še nekoliko zmanjšalo. Situacija je še zahtevnejša, ker si je zdravnica, ki naj bi se zaposlila v ZD Idrija in maja začela opredeljevati neopredeljene paciente, premislila in ni podpisala pogodbe o zaposlitvi.

Da bi pacienti čim manj občutili pomanjkanje zdravnikov čez poletje, so se na sestanku dogovorili, da bodo junija še delali po obstoječem sistemu, ko pacienti, ki imajo izbranega zdravnika, zdravstveno oskrbo dobijo pri svojem izbranem zdravniku, neopredeljeni pacienti pa v nadomestni ambulanti. Julija in avgusta pa bodo v ZD Idrija delale le nadomestne ambulante, tudi za tiste paciente, ki imajo izbranega osebnega zdravnika. Direktor ZD Idrija Tomaž Glažar.


Izjava Tomaž Glažar


Opredeljenim pacientom bo v nadomestni ambulanti zdravstveno oskrbo tako lahko nudil njegov izbrani zdravnik, če bo ta na dopustu ali razporejen na drugo delovno nalogo, pa drug zdravnik, ki bo takrat delal v tej nadomestni ambulanti. Opredeljeni pacienti bodo za dogovor o obisku še vedno klicali v ambulanto svojega izbranega osebnega zdravnika, telefonsko bodo prevezani na informacije in nadomestne ambulante, s triažnim postopkom pa bo glede na njihovo zdravstveno stanje zdravstveno osebje odločilo, kdaj bo kateri od pacientov prišel na vrsto za pregled pri zdravniku. Tudi vsem neopredeljenim pacientom iz občin Idrija in Cerkno bodo v teh dveh poletnih mesecih v ZD Idrija nudili vso potrebno zdravstveno oskrbo – tako kot doslej.

Za ZP Cerkno in paciente, opredeljene v ambulantah družinske medicine v Cerknem, sistem dela ostaja nespremenjen.

Predvidoma bo sistem delovanja samo nadomestnih ambulant v ZD Idrija veljal le julija in avgusta. Po besedah direktorja Glažarja računajo, da bodo septembra prešli nazaj na obstoječi način dela ambulant splošne medicine.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C