AJDOVSKI SVETNIKI SO ZASEDALI NA 14. REDNI SEJI

Petek, 24. maj 2024

Včeraj je v sejni sobi Občine Ajdovščina potekala 14. redna seja Občinskega sveta Občine Ajdovščina. Že pred začetkom seje je bila na dnevni red dodana še ena točka, in sicer Rebalans proračuna Občine Ajdovščina za leto 2024, ki je tako povečala obseg dnevnega reda na 18 točk. Poleg Rebalansa pa so svetniki in svetnice potrdili tudi sklep o novih cenah programov Otroškega vrtca Ajdovščina, seznanili pa so se tudi z zaključnim poročilom o izvajanju Strategije za mlade v občini Ajdovščina 2019-2023.

Dodatna 18. točka dnevnega reda je obravnavala Rebalansa številka 2, ki je potreben zaradi prilagoditev proračuna, ki omogočajo ustrezno financiranje novih ali spremenjenih investicijskih projektov. Zakaj točno je bilo potrebno sprejetje Rebalansa številka 2, pa župan Tadej Beočanin.

Izjava Tadej Beočanin 


Projekt preplastitve rokometnega igrišča je manjši, z vrednostjo okrog 80.000 evrov. V primeru investicije v nogometni stadion Ajdovščina pa znaša vrednost okrog 1,1 milijona evrov. Pri čemer občina računa na tri sofinanciranja, od katerih sta dve že odobreni s strani Fundacije za šport in Nogometne zveze Slovenije. Za tretje sofinanciranje v vrednosti okrog 500.000 evrov pa se bo občina potegovala na razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. V sklopu investicije je predvidena ureditev razsvetljave, vzdrževalna dela - sanacija tribun ter nakup opreme - prikazovalnika na nogometnem stadionu v Ajdovščini. Z realizacijo tega projekta bo nogometni stadion izpolnil pogoje za uvrstitev v kategorijo S-4 skladno z zahtevami NZS in s tem pridobil status prvoligaškega stadiona. Investicija bo izvedena, če bo občina uspešna na razpisu.

Ajdovski svetniki in svetnice pa so potrdili tudi nove cene programov Otroškega vrtca Ajdovščina. Za prvo starostno obdobje se cena zvišuje za 4,66 odstotka za drugo pa 5,24 odstotka. V kombiniranem oddelku pa se cena zviša za 6,78 odstotkov. Zvišanje cen programov je potrebna zaradi višjih stroškov dela, materialnih stroškov in pa živil, ki so se v zadnjem času zvišale. Ostale določbe sklepa o cenah kot so oblikovanje oddelkov s poldnevnim programom, cena za daljšo odsotnost v vrtcu, pa ugodnosti zaradi odsotnosti otrok v času poletnih dopustov in zaradi zdravstvenih razlogov ostajajo nespremenjene. Nove cene programov veljajo s 1.6.2024.
Na včerajšnji seji pa so se svetniki in svetnice seznanili tudi z zaključnim poročilom Strategije za mlade v občini Ajdovščina 2019 – 2023. Zaključno poročilo kaže, da so bili večinoma ukrepi uspešno izvedeni, čeprav so bili nekateri omejeni zaradi epidemije Covid-19, kar je vplivalo na njihovo izvajanje v letih 2020 in 2021. Nekateri ukrepi niso bili izvedeni zaradi različnih razlogov, medtem ko drugi, ki zahtevajo več časa zaradi kompleksnosti ali zakonskih omejitev, ostajajo del nove strategije za mlade za obdobje 2024-2028.

Še več novic z ajdovske seje pa v naslednjih dneh.


Ana Štokelj

izjava

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C