BOVŠKI SVETNIKI O OBČINSKIH NAGRAJENCIH, PROBLEMATIKI ZDRAVSTVENEGA DOMA IN KANINU

Petek, 24. maj 2024

Na redni seji so včeraj spet zasedali bovški svetniki, ki so tokrat v večjem delu seje prisluhnili predvsem poročilom in letnim načrtom šol in javnih zavodov – zavoda za turizem Dolina Soče, Posoškega razvojnega centra ter Zdravstvenega doma Tolmin. 

Predvsem pri slednjem je bila ponovno izpostavljena problematika kadrov, v naslednjem tednu se bo namreč upokojil eden od trenutnih dveh zdravnikov v bovškem zdravstvenem domu. 

Kot je povedal direktor Primož Uršič, rešitve intenzivno iščejo – zdravnik, ki ostaja, bo deloma nadomeščal z razširjenim urnikom, deloma bodo skušali nadomeščati z zdravnikom iz Tolmina. Urgentne in družinske zdravnike še naprej intenzivno iščejo, bodo pa kadre v Bovcu okrepili tudi z dodatnimi sestrami in administrativno pomočjo.

Izjava Primož Uršič 1

Uršič je izrazil tudi skrb glede prihajajoče poletne sezone in iskanja bolj daljnoročnih rešitev.

Izjava Primož Uršič 2


Svetniki so sinoči glasovali tudi o prejemnikih letošnjih občinskih nagrad. Odločili so se, da naziv častnega občana letos podelijo dvema občanoma, to bosta postala Franc Jožef Čopi ter Bojan Rustja. Plaketa bo šla tokrat v roke Ambroža Čopija, občinska priznanja prejmejo sekcija mladih TD Bovec, Ksenija Hosner, Valter Žagar in Žiga Čopi, denarno nagrado pa Prostofer Bovec.


Ob robu seje je župan Valter Mlekuž svetnikom povedal tudi, da ga je včeraj obiskal Bojan Križaj s poslovnimi partnerji, skupaj so mu predstavili poslovno ponudbo prenove Kanina. 

Izjava Valter Mlekuž 1


Kot je dodal, njihovo podrobnejšo ponudbo še pričakujejo, še vedno pa na občini čakajo tudi klic s pristojnega ministrstva glede pogovorov o drugi ponudbi javno-zasebnega partnerstva, ki se sicer zaenkrat tudi Mlekužu zdi boljša rešitev.

Izjava Valter Mlekuž 2Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C