VIŠJE CENE OSKRBE Z VODO IN ODVAJANJE TER ČIŠČENJE ODPADNIH VODA IN PODRAŽITEV VRTCA

Petek, 24. maj 2024

Svetnice in svetniki cerkljanskega občinskega sveta so včeraj izpeljali eno obsežnejših sej, saj je obsegala kar 18 točk dnevnega reda. 

Svetnice in svetniki so se, med drugim, seznanili s poročili o lanskoletnem poslovanju javnih zavodov, katerih ustanoviteljica oziroma soustanoviteljica je Občina Cerkno, s poročili o izvajanju letnih programov mladine, športa in kulture v minulem letu, sprejeli pa so nekaj drugih sklepov.

Med obravnavanimi vsebinami in sprejetimi odločitvami cerkljanskega občinskega sveta tokrat podrobneje izpostavljamo dve, ki prinašata spremembe cen uporabnikom storitev. Vsako leto mora občina izdelati elaborat, ki vključuje tudi izračun cen gospodarskih javnih služb v občini, pri čemer je potrebno upoštevati pretekle neporačunane izdatke in investicije za naprej. Na predlog režijskega obrata Občine Cerkno je občinski svet na včerajšnji seji v okviru razprave o elaboratu sprejel sklep o povišanju cen za omenjene storitve. Na odvzemnih mestih v naselju Cerkno, kjer so priključeni na vodovod, kanalizacijo in čistilno napravo, bo povišanje cene znašalo okoli 31 %, na odvzemnih mestih na podeželju, kjer so priključeni le na vodovod pa okoli 11 %. Cene bodo stopile v veljavo s. 1. junijem letos. Razloge za povišanje pojasnjuje župan Gašper Uršič.


Izjava Gašper Uršič


Cerkljanski občinski svet je na včerajšnji seji povišal tudi cene oskrbnin otrok v vrtcu Peter Klepec, ki sodi pod okrilje Osnovne šole Cerkno. Zvišanje cen programov, ki bo veljalo od 1. maja in za štiri mesece, do septembra, tako v povprečju znašalo okoli 4,5 %. Popusti, ki jih občina priznava za starše pri plačilu vrtca ostanejo enaki, in sicer za celodnevni program za prvo starostno obdobje je ta 30 evrov od ekonomske cene, za drugo starostno obdobje pa 14 evrov od ekonomske cene. Ravnatelj OŠ Cerkno Mitja Dežela.


Izjava Mitja Dežela


Sicer pa je ravnatelj Dežela člane cerkljanskega občinskega sveta na včerajšnji seji seznanil tudi s trenutnimi številkami vpisa otrok v vrtec Peter Klepec za naslednje šolsko leto. Kot je povedal, trenutno število kaže, da bo popolnjenih 10 oddelkov vrtca, 11. oddelka ne bo potrebno oblikovati, trenutno so vse vloge sprejete. Seveda pa to ni končno stanje, saj se številke čez poletje lahko še spremenijo, a bistvenih odstopanj ne pričakujejo.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

imavri dne 26.05.2024 ob 20:40:15
#2
Glasoval sem proti tako veliki podražitvi cen. Strokovne službe na občini bi morale iskati in najti mehanizme da se izognemo takim šokom. Podal sem par predlogov, samo upam lahko da se jih bo preučilo.
francjezersek dne 25.05.2024 ob 16:41:02
#1
Lepo bi bilo, če bi bilo gradivo za sejo OS na občinski internet strani ob sklicu. Za 13. sejo je samo vabilo in nič gradiva. Lepo bi bilo videti izračune in utemeljitve za podražitve. Upam, da so jih občinski svetniki do-časa dobili in preštudirali, da so glasovali ZA podražitev.
Franc JezeršekPozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C