RDEČI KRIŽ AJDOVŠČINA VABI K SODELOVANJU

Petek, 24. maj 2024

Rdeči Križ Ajdovščina je po tradiciji  v Srednji šoli Veno Pilon tudi letos zbral  kar 180 občanov, ki štejejo več kot 80 pomladi.  Uvodoma jih je nagovoril podžupan  Občine Ajdovščina Matjaž Bajec, ki je tudi izročil nageljček najstarejšemu med prisotnimi, 98 letnemu Francu Bratini.
Za kulturni program so poskrbeli  Folklorna skupina Osnovne šole Šturje Ajdovščina pod mentorstvom učiteljice Polone Juretič, harmonikarski orkester pod vodstvom dirigentke Karmen Krapež, komorna skupina Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina ter solistki Varstveno delovnega centra Ajdovščina - Vipava.

Rdeči križ Ajdovščina  pa že napoveduje in vabi na  tradicionalno spomladansko krvodajalsko akcijo. Potekala bo v ponedeljek, 27. maja, in torek, 28. maja, od 7. do 13. ure v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina ter v sredo, 29. maja 2024, od 7. do 13. ure, v  športni dvorani Vojašnice Janka Premrla Vojka Vipava.

Organizatorji prosijo,  da svoj prihod potrdite in se dogovorite o uri prihoda na št. 051 389 270. Prav tako vas prosijo, da s seboj prinesete veljaven osebni dokument s fotografijo in na odvzem ne pridete tešči, ampak pred tem pojeste nemasten obrok. Ker v zadnjem času zanimanje za krvodajalstvo upada, upajo na mlade. Lani je prvič darovalo kri skoraj sto prostovoljcev. Za vzor izpostavljajo tudi lanska stokratna darovalca,  Marjana Paljka iz Velikih Žabelj in  Roberta Vovka iz Vipave.  


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C